Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Načelnik općine Visoko Munib Alibegović podijelio zahvalnice u povodu Dana Općine Visoko

altU povodu obilježavanja Dana Općine Visoko, 29.augusta, načelnik Općine Visoko Munib Alibegović uručio je tri zahvalnice. Jedna je uručena porodici iznenada preminulog predsjedavajućeg Općinskog Vijeća Visoko Miji Mateši, druga stanovnicima MZ Hlapčevići za doprinos koji su dali u pokušajima sprječavanja stradanja stanovništva u svirepim ubistvima koje je počinio Nedim Fejzić, i treća zahvalnica koja je uručena predstavnicima Sportskog saveza u povodu obilježavanja 100 godina sporta u Visokom.

 

alt„Prema mojoj procjeni određeni su događaji u ovoj godini ostavili traga. Mislim da se Općinski načelnik treba na određeni način zahvaliti. Ono što je obilježilo ovu godinu je nemio događaj u mjestu Hlapčevići  i ovdje sam osjetio obavezu  da svima onima koji su pomogli u spašavanju daljeg stradanju stanovništva da im čestitam i zahvalim se na hrabrosti koju su pokazali. Tu je i ova značajna godišnjica 100. godina organizovanog sporta u Visokom i tom prilikom želim Sportskom savezu općine dodijeliti zahvalnicu za njihov rad i trud na obilježavanju. Nažalost, jedan od događaja koji će obilježiti 2010.g je iznenadna smrt predsjedavajućeg OV Visoko Mije Mateše , pa sam osjetio potrebu da se posthumno zahvalim porodici Mije Mateše za sve ono  što smo radili zajedno i uspješnu saradnju koju smo ostvarili. „ –obratio se ovim riječima načelnik općine Visoko, Munib Alibegović.

 

altKako je istakla sekretar OV, Zekija Omerbegović, ove zahvalnice su dodjeljene neovisno o dodjeli priznanja i povelja koje je izglasalo Općinsko zakonodavno tijelo.

Proudly powered by WordPress