Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Načelnik Općine Alibegović sa saradnicima obišao most u Prijekom i započete radove na izgradnji kolektora

altU okviru obilježavanja  Dan Općine Visoko, 29.augusta načelnik Općine Visoko Munib Alibegović  sa saradnicima danas je obišao skoro završeni most u Prijekom, kolektor na rijeci Fojnici i  položio cvijeće na Spomen obilježjima borcima iz NOAR-a i poginulim borcima i šehidima iz perioda 1992.-95.g. Također je održana i svečana sjednica Općinskog vijeća Visoko.

altObrazlažući pojedinosti vezane za tek započete radova na postavljanju kolektora i preostalim radovima na mostu u Prijekom načelnik Alibegović je naglasio kako je izgradnja mosta bila dovedena u pitanje, ali su radovi uspješno nastavljeni  i ovaj će most u konačnici koštati milion KM.  Alibegović je naglasio da je most važna spona u kreiranju budućih saobraćajnica koje će se raditi na lokalitetu Prijekog.

alt„ U prvoj fazi operativnih  kreditnih sredstava je 300 000 KM  i njih JKP Visočica Visoko već implementira kroz rekonstrukciju gradske vodovodne i kanalizacione mreže. Mi smo danas ovdje na početku izgradnje druge faze kolektora na potezu od Kožarskog do betonskog mosta što će biti realizovano sredstvima od pola miliona KM kredita. Očekujemo da ćemo uskoro dobiti još toliko sredstava kako bi se radovi završili na vrijeme i s dobrim rezultatima. Preostala sredstva od 200 000 KM bit će utrošena na rješavanje problema vodosnadbjevanja potrošača u Gračanici“ – izjavio je načelnik Alibegović zahvaljujući se svim svojim saradnicima na dobroj saradnji u realizaciji ovih projekata, posebno ističući pomoćnicu u Službi za privredu , budžet i razvoj Edinu Ferizović i direktora JKP Visočica Ermina Dlakića.

Dan općine bit će obilježen i u nedjelju 29.augusta sportskim događajem u 13.00 sati – Turnir  „Visoko 2010“ u organizaciji Streljačkog kluba Visoko na strelištu Osijela.

alt

alt

alt

alt

Proudly powered by WordPress