Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Još jedna uspješna akcija pomoći za Srebrenicu

altPreko 13 tona prehrambeno-higijenskih artikli dostavljeno povratnicima u MZ Ljeskovik i okolna sela udaljena preko 30 kilometara od grada Srebrenice.

U nedjelju 19.ramazana 1431. h.g. ili 29.08.2010. godine nakon petnaestodnevnog  prikupljanja pomoći koju su organizovali OU Bedem, HO Merhamet OO Visoko, MIZ Visoko, MIZ Gračanica i MIZ Breza zahvaljujući firmi Ovako i privatnom poduzetniku Vranac Fuadu – Dudi  transportovano je preko 13 tona prehrambeno – higijenskih artikala.

Dan proveden sa povratnicima u ovom dijelu BiH je prilika da se iz prve ruke čuje ko i kako gradi i čini Bosnu i Hercegovinu. Povratnici na samu granicu sa Srbijom u ovim pasivnim vrletima bosanskim su hrabri i ponosni ljudi koji i pored potrebe i želje da rade i žive od svog rada ipak nisu u mogućnosti  to i ostvariti.

„Pomoć koja se već tradicionalno doprema u toku mjeseca ramazana puno znači za ove ljude, ali i spoznaja da nisu zaboravljeni niti prepušteni sami sebi“, rekao je Ćamil Duraković zamjenik načelnika Srebrenice. Azir Osmanović predsjednik MZ Ljeskovik te u neposrednij blizini i naselja Radoševići, Osmače, Osat i drugi je vrlo sretan i zadovoljan sa posjetom humanitaraca iz Visokog, koji ističe da tokom godine često doživljava sada već uobičajeno pitanje: „ hoće li opet i ove godine stići pomoć iz Visokog“? Zahvalivši se u ime stanovnika ovog područja uputio je najtoplije pozdrave i selame za one koji se brinu o povratnicima u Istočnu Bosnu.

Nakon podjele u Ljeskoviku našlo se vremena i dio  ekipe je nastavio dalje do naselja Dobra,k a potom granični prijelaz Skelani da bi nastavili dalje 40 – tak kilometara do naselja Voljevica kod Bratunca.

U povratku je slijedio obilazak povratnika u Bratuncu, Konjević Polju, Novoj Kasabi i tako redom preko Vlasenice ka Visokom.

Organizatori ovog, još jednog u nizu humanih projekata, se najiskernije zahvaljuju građanima i privrednim subjektima koji su uzeli učešće u realizaciji ove akcije sa željom da u zdravlju i veselju isposte mjesec ramazan i još jači i obzirniji prema onima koji nemaju,  krenu u nove poslovne i životne pobjede.

Senad Goralija

 

Proudly powered by WordPress