Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Ne kupujte udžbenike do 6.9.2010.

altFederalno Ministartstvo obrazovanja i nauke u koordinaciji sa Vijećem za usklađivanje udžbeničke politike utvrdilo je spisak udžbenika, priručnika, radnih listova i zbriki zadataka odobrenih za korištenje u narednoj školskoj godini, koje je resorno Ministarstvo ZDK dostavilo izdavačima i svim osnovnim i srednjim školama na prostoru ovog kantona.

– Svi udžbenici su već odštampani, a novi na ovom spisku su samo oni za sedmi razred devetogodišnjeg obrazovanja, jer se u ovim razredima od predstojeće školske godine implementira reforma obrazoanja, potvrdila je Zdenka Merdžan, ministrica obrazovanja, nauke kulture i sporta ZDK.

Uz ovo roditeljima i učenicima poručuje da udžbenike ne nabavljaju prije početka nastave, jer će tačan spisak knjiga dobiti od svojih nastavnika, koji imaju potpunu autonomiju u odlučivanju korištenja odobrenih udžbenika.

– Besplatni udžbenici, sredstvima federalnog resornog Ministarstva, nabavljeni su i dostavljeni školama još 2008. godine i moći će se koristiti i u predstojećoj školskoj godini, podsjeća ministrica Merdžan, dodajući da isto važi i za besplatne udžbenike lani podijeljene dijelu učenika socijalno ugrožene i romske populacije.

– Novih sredstava za nabavku dodatnih besplatnih udžbenika u ovoj godini nema ni kantonalno, a zasada ni federalno Ministarstvo, ističe Zdenka Merdžan.

Proudly powered by WordPress