Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

ZDK se kod Razvojne Banke FBiH zadužuje za 11,5 miliona KM, za “Suša Comerce” odobreno 9.000 KM

altVlada Zeničko-dobojskog kantona danas je donijela rješenja o imenovanju radne grupe za izradu Nacrta Zakona o plaćama i naknadama policijskih službenika ZDK-a, kao i radne grupe za izradu teksta nacrta Zakona o plaćama i naknadama u organima vlasti ZDK-a.

„Usvojena je Odluka o kreditnom zaduženju Zeničko-dobojskog kantona kod Razvojne banke FBiH za finansiranje stalnih sredstava, za kredit od 11.500.000 KM. Kreditna sredstva će se utrošiti za finansiranje građevinskih radova novog energetskog kompleksa i novog centralnog operativnog bloka s pratećim sadržajima Kantonalne bolnice Zenica“, navodi se u saopćenju Pres-službe ZDK-a.

Prema istom izvoru, Općini Maglaj odobreno je 60.000 za sanaciju klizišta u zaseoku Šehići u Mjesnoj zajednici Liješnica, dok je Općini Kakanj kao sufinansiranje završetka projekta rekonstrukcije puta dionice Groce –Donji Kakanj iz budžeta ZDK-a odobreno 7.000 KM.

Vlada ZDK-a usvojila je i Odluku o odobravanju 9.000 KM na ime subvencije privrednom društvu „Suša Comerce“ d.o.o. Visoko i to za uvođenje i certifikaciju međunarodnih standarda za upravljanje kvalitetom „Halal certifikat“.

(Fena)

Proudly powered by WordPress