Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Protestirali zenički taksisti

altPedesetak članova Sindikata taksista općine Zenica organiziralo je danas protestnu vožnju ulicama grada. Nezadovoljni višegodišnjim problemom postojanja ilegalnih taksiprijevoznika, članovi Sindikata, nakratko su se zadržali ispred sjedišta Zeničko-dobojskog kantona, čije organe smatraju odgovornim za ovakvo stanje.

„Tražimo da se primjenjuju zakonske odluke i da se počne s oduzimanjem vozila onih osoba koje se  drugi put zateknu u ilegalnom vršenju taksislužbe“, rekao je Vedad Durmić, predsjednik Sindikata taksista općine Zenica.

Po njegovim riječima, u posljednja četiri mjeseca, policija je podnijela više od 400 prijava za 280 ilegalnih taksiprijevoznika, od kojih je sudski procesuirano svega 35.

„Neki imaju više prijava, ali nikada nisu procesuirani”, tvrdi Durmić.

Policiji i nadležnim inspekcijskim organima, zenički taksisti dali su rok od dvije sedmice da uvedu reda u ovu oblasti i ukoliko se to ne desi, za 1. oktobar najavili su organiziranje generalnog štrajka i blokadu gradskih ulica. I dok su njihove zahtjeve podržali ostali javni prijevoznici u gradu, poput Zenicatransa, te kolega iz Sarajeva, Tuzle i drugih gradova, na poziv za današnje proteste oglušilo se veći broj licenciranih taksivozača iz Zenice.

(Fena)

Proudly powered by WordPress