Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

ZDK: Sredstva za podršku povratka

altVlada Zeničko-dobojskog kantona na prijedlog Ministarstva za rad, socijalnu politiku i izbjeglice, donijela je set odluka koje se odnose na podršku procesu povratka na područje ovog kantona. Općini Olovo odobreno je 3.000 za rekonstrukciju mosta u naselju Radačići, a u iste svrhe 15.000 KM odobreno je Općini Žepče za rekonstrukciju puta Žepče – Zavidovići – brdo Križ. Općini Zavidovići 15.000 KM odobreno je za rekonstrukciju puta u ulici Matije Gupca.

Povratniku Avdi Kehiću, iz naselja Liške, općina Olovo, odobreno je 2.000 KM za ugradnju građevinskog materijala u svrhu rekonstrukcije stambenog objekta, dok je Općini Maglaj odobreno 16.000 za troškove ugradnje građevinskog materijala koji je donirala Republika Hrvatska za rekonstrukciju stambenih objekata za osam povratnika.

Srpskoj pravoslavnoj crkvenoj u općini Maglaj za rekonstrukciju Hrama sv. Ilije Proroka odobreno je 5.000, a „Merhametu“ Doboj za rekonstrukciju puta i kanalizacione mreže u Mjesnoj zajednici Čaire, Općina Doboj, u svrhu podsticaja povratka 10.000 KM.

(Fena)

Proudly powered by WordPress