Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Nakon dvadesetak dana nepotrebnih zajebancija, Ermin Dlakić ipak direktor “Visočice” još četiri godine!

altMandat aktuelnog direktora JKP”Visočica” Visoko zvanično je istekao 13.09.2010.god. Prije isteka mandata u Dnevnom Avazu potpuno transparentno je objavljen konkurs za imenovanje novog direktora. Na isti taj konkurs javio se samo jedan kandidat, a to je trenutni direktor Ermin Dlakić. Nakon toga Nadzorni odbor ove firme dva puta mijenja svog Predsjednika (Mirzeta Zečević, Zijad Breščić), putem pomoćnika načelnika Emira Bukurevića se pokušava poništiti pomenuti konkurs, u međuvremenu se Erminu Dlakiću nudi da bude v.d direktora što ovaj ne prihvata tražeći prave razloge zašto se poništava regularni konkurs, dobija odgovore da mu firma nema Statut i Pravilnik o unutrašnjem upravljanju firme, uz sve to na adresu NO stiže i tzv”anonimno” pismo za koje Dlakić tvrdi da zna ko ga je poslao – namontirao. Od 08.09.2010.godine zbog novonastale situacije i usred predizborne kampanje pa sve do danas JKP “Visočica” je faktički radila bez direktora firme, da bi danas nepotpuni NO glasovima većine ipak regularno zakonski potvrdio novi mandat Erminu Dlakiću!?

Šta je suština ove priče? Zašto toliko zajebancija u najnezgodnijem predizbornom momentu, kome je u interesu da “ukalja” poziciju stranke iz koje dolazi “glupostima” oko zakonski regularne procedure izbora direktora!? Da li je neko – nekome nešto dužan sa lokalnih izbora pa sad odrađuje dug ili je u pitanju dugogodišnja svađa na relaciji porodica Alibegović – Dlakić oko jednog seoskog bunara koji je kasnije otkupio IGM? Iskoristili smo priliku pa sve ovo pitali i gospodina Ermina Dlakića kojem cjelokupna situacija uopšte nije jasna, na sve eventualne optužbe oko poslovanja firme njegovog brata koja se bavi sličnim djelatnostima odgovara papirologijom i poziva sve one koji insinuiraju takve priče da otvoreno “face to face” porazgovaraju u visočkim medijima, ali da nakon iznesenih laži snose posljedice. Možda je suština u tome što “nestašni” Dlakić možda ne sluša slijepo prvog čovjeka Opštine, a kod pomenutog malo proradila sujeta, jer je Opština ipak osnivač JKP “Visočica”!? Ermin Dlakić je jedan od rijetkih zahvalnih sagovornika koji se odaziva na pozive novinara i odgovara na neugodna pitanja kao što je bilo u slučaju kada smo ga pitali da li je istina da je bez neophodnog konkursa u državnu firmu JKP”Visočica” primio suprugu načelnikovog brata? Kada se sve sagleda objektivno i sa strane, odnos ove dvojice ljudi (Alibegović – Dlakić) teško da je jasan i najboljem poznavaocu prilika koji nam je potvrdio da je porodica Dlakić čak i pomagala Alibegovićima u situaciji kada je Munib izgubio posao direktora tadašnjeg Hotela Visoko, a njegova supruga dobila otkaz u Asfaltgradnji. Tada je navodno otac Ermina Dlakića gospođu Alibegović primio da radi u Opštini Visoko!? Čudan je to neki odnos, još kada se zna ko stoji iza anonimnih pisama i kada se prisjetimo famoznog “Holdinga” koji nam je prodavao tadašnji, tu i tamo, “uspješni” biznismen i predsjedavajući OV Visoko Vahid Hećo čija je zvanična firma “Gas Metal” danas potpuno zarasla u korov.

U konačnici dobili smo novog – starog direktora JKP “Visočica” Visoko, 76 radnika, od njih 80 koliko radi u “Visočici”, mogu biti zadovoljni, ona četiri koja se nisu potpisala na pismo podrške direktoru nadamo se neće snositi posljedice. Ali ono što je puno važnije od demonstriranja moći i faličnih sujeta u cijeloj priči o JKP “Visočica” jeste problem nepostojanja deponije u Visokom i kako obezbjediti 500.000KM koliko je potrebno na godišnjem nivou da bi se smeće iz Visokog odvozilo na deponiju “Mošćanica”. Kako riješiti pitanje onih “uljeza” koji ne plaćaju komunalne usluge, a viđamo ih svako jutro kako iz svojih automobila dovoze smeće u Visoko i odlažu u kontejnere koje plaćaju samo oni koji žive u Visokom!? Erminu Dlakiću želimo puno uspjeha u narednom mandatu i nadamo se da će naći “zajedničku” sa Munibom Alibegovićem u interesu svih građana opštine Visoko, ako ništa bar onog dijela koji redovno plaća komunalne usluge.

Proudly powered by WordPress