Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Katastrofa Bosne Prevent u Ljubuškom: Izviđač – Bosna Prevent 35:26 (11:10)

altUz katastrofalnu igru na samom početku drugog poluvremena i raspoloženu domaći ekipu Izviđača, rukometaši Bosne Prevent doživjeli su večeras u Ljubuškom pravu rukometnu blamažu uz visoki poraz od čak devet golova razlike 35:26.

Prvo poluvrijeme nije nagoviještavalo da će izuzetno mlada, ali i motivisana domaća ekipa na ovaj način očitati lekciju visočkim rukometašima. Prvo poluvrijeme su se ekipe smjenjivale u minimalnoj prednosti, da bi domaći rukometaši prvu osjetniju prednost napravili oko 20. minute kada imaju +3, ali rukometaši Bosne do poluvremena dolaze na svega pogodak zaostatka, bilo je 11:10 za domaće.

Drugo poluvrijeme donosi katastrofu Bosne Prevent, kada rukometaši Izviđača u svega tri minute prave i realizuju čak pet kontranapada i odlaze na nedostižnih šest golova prednosti, koju su do kraja uspjeli i uvećati.

Kod domaćih golman Burić je imao 17 odbrana, a najefikasniji igrač meča je bio Grujučić sa 7 golova. Kod Bosne golman Tatar sakupio 15 odbrana, dok je Geko sa 5 golova bio najefikasniji, a po 4 gola su dodali Mustafić, Omerović i Sirčo.

Katastrofalna i loša igra ekipe Bosne Prevent, a nakon viđenog u Ljubuškom postavlja se realno pitanje da li su postavljeni previsoki ciljevi za ovu sezonu, jer nakon katastrofalnog poraza od vjerovatno najmlađe ekipe u Premijer ligi BiH, možemo se pitati i strepiti od onoga što nas čeka u susretima protiv sarajevske Bosne i banjalučkog Borca.

U narednom kolu Bosna Prevent ima i prvo veće iskušenje na domaćem parketu, a domaćini su ekipi dobojske Sloge.

Proudly powered by WordPress