Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Paradigma visočke “sposobnosti” – Vispak Visoko

altNedavno smo objavili kako firma “AS- Jelah” nema namjeru postati većinski vlasnik “Vispaka” iz Visokog, vjerujući odgovoru kojeg nam je uputio direktor ove firme. Samo 15 dana nakon toga “AS- Jelah” kupuje na berzi određeni paket dionica ispod nominalne cijene, za sedam KM. Odmah nakon toga “AS- Jelah” ponovno, po istoj cijeni kupuje dodatnih 13 posto dionica, te na taj način u ovom trenutku postaje većinski vlasnik “Vispaka”. Sasvim je izvjestan skori odlazak u penziju direktora ove visočke firme, Džemala Čabaravdića, a još je izvjesnije da se “AS- Jelah” neće zaustaviti dok ne ovlada sa 51 posto ove firme. “Vispak” je tako postao paradigma visočke “sposobnosti”- Sve što je ostalo od “Vispaka”, a što istovremeno ilustruje svu njegovu nemoć, sadržano je u posljednjem pismu Uprave “Vispaka”, koje su dobili svi bivši i sadašnji uposlenici i penzioneri, odnosno svi njegovi dioničari, a koje visoko.co.ba prenosi u cjelosti.

Poštovani dioničari,

U prethodnom periodu smo prošli kroz težak proces nastojanja očuvanja većinskog paketa dionica u vlasništvu uposlenika, penzionera i bivših uposlenika. Iza nas je, nadamo se, period teškog rada u uslovima svjetske ekonomske krize i lošeg zakona o akcizama u BiH. Sada nastojimo da sa našim strateškim partnerom radimo na okrupnjavanju zajedničkog većinskog dioničkog udjela u cilju sprječavanja „NEPRIJATELJSKOG PREUZIMANJA“. U isto vrijeme, poslovnim povezivanjem u nabavi, prodaji, izvozu, kao i većem korištenju instalisanih kapaciteta, popravit ćemo poziciju na tržištu i sasvim sigurno povećati vrijednost naših dionica. Molimo Vas da ne popustite u namjeri da sačuvate Vaše dionice i da zajednički očuvamo kontrolni paket do povoljnijih prilika na tržištu vrijednosnih papira. U svakom slučaju, računajte da zajedničkim kontrolnim paketom sprječavamo bilo kakvu mogućnost obezvrjeđivanja Vašeg dioničkog udjela.

Ukoliko ipak budete u situaciji da Vam je, iz Vama poznatih razloga, neophodno prodati dionice, molimo da se javite upravi DD „Vispak“- a, radi iznalaženja što povoljnijeg rješenja.

Očekujemo Vaše razumijevanje i daljnju saradnju!

Srdačno Vas pozdravljamo!

UPRAVA DD „VISPAK“ VISOKO

Proudly powered by WordPress