Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Osmanu Hasandiću ipak posao u MUP-u ZDK

altNakon što je započeo štrajk glađu ispred MUP-a ZDK, bivši policajac iz Visokog Osman Hasandić je primljen kod ministra policije ZDK Aziza Brotlije, sa kojim je “našao zajednički jezik”, te se javio našoj redakciji(zenicablog.com), riječima “da vi niste prenijeli glas istine, ništa od ovog ne bi bilo”.

– Beskrajno sam vam zahvalan, jer je zbog vašeg teksta  ministar saznao pravu istinu, a to je da ja tražim povratak u MUP, a ne povratak na mjesto ovlaštenog službenog lica, policajca. Ja sam samo tražio priliku da zaradim koru kruha, koja mi je oduzeta. Ministar i ja smo se sporazumjeli da ja prekinem štrajk glađu i vratim se kući, a da će on učiniti sve da dobijem posao namještenika, kako je to regulisano rješenjem koje je prethodilo toj nesreći, kazao nam je Osman.

Prije tačno pet godina Osman je dobio otkaz po zakonu, jer je počinio saobraćajku i osuđen na četiri mjeseca zatvora. Nešto ranije trebao je biti prebačen na drugo radno mjesto, bez ovlaštenja službene osobe, zbog smanjene radne sposobnosti. U međuvremenu, čak i zakonski razlog za njegov otkaz prestao je da postoji, jer je kantonalni zakon desetak dana nakon Osmanovog otkaza prilagođen federalnom, po kojem je Osman trebao ostati na poslu. Nakon najava da će se spaliti, hapšenja, pritvaranja i štrajka glađu, ovaj Visočanin ipak je na kraju izvojevao pobjedu.

– Rekao sam da im halalim pet godina nesreće koju su mi nanijeli, sve plaće, sve, samo da se vratim i radim, kazao nam je Osman, obećavši da će javiti čim opet dobije posao.

(Zenicablog.com)

Proudly powered by WordPress