Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Novi momenti u protokolarnim posjetama Općini Visoko

altZadnje dvije značajnije posjete Visokom protokolarno su iznenadile sve prisutne jednom novom praksom, koja teško da je slučajnost, obzirom da se desila u oba slučaja. Prvi put smo pratili dolazak Mustafe ef. Cerića sa visokom delegacijom iz Kuvajta, koji imaju namjeru pomoći ideju da Visoko postane univerzitetski grad. Nakon zvaničnog dijela koji se dešavao u medresi “Osman ef. Redžović” predstavnici Općine uvažene goste su odveli da posjete “Nerzz Bešlagić” i uvjere se u zanatske vještine visprenih Visočana u radu sa kožom i proizvodima od kože. Malo zatim pratili smo i dolazak premijera Federacije BiH Mustafe Mujezinovića, koji je također mimo zvaničnog protokola posjetio “Nerzz Bešlagić”.

O novim momentima prilikom zvaničnih posjeta Visokom zvanično još ne znamo ništa, da se radi samo o slučajnostima teško je vjerovati, ali svakako je pohvalno da Općinska vlast upoznaje uvažene goste sa privredim potencijalima Visokom. Nadamo se da će uskoro i drugi uspješni privrednici dobiti priliku da se sa njihovim radom upoznaju gosti koji zvanično posjećuju Visoko.

altKad smo kod kože i proizvoda od kože rijetki recimo znaju da je KTK Visoko velikim dijelom zaslužan za izgled opreme Valentina Rosija čija oprema se šije u Visokom! Valentino Rossi je sa do sada osvojenih 9 naslova prvaka, jedan je od najuspješnijih vozača moto utrka svih vremena. Prema časopisu Sports Illustrated, Rossi je jedan od najplaćenijih sportaša u svijetu, s zaradom od procijenjenih 34 miliona dolara.

Proudly powered by WordPress