Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Krim služba u Opštini Visoko, provjerava se sve izgrađeno u Visokom zadnjih deset godina!

altProtekle sedmice u Opštini Visoko boravila je “Krim-služba” ZDK koja je zatražila na uvid određenu dokumentaciju, tačnije zatraženo je da se pripremi dokumentacija koja će kasnije biti izuzeta i analizirana. Kako nezvanično saznajemo “Krim-službu” zanima sve što se u Visokom dešavalo zadnjih deset godina, a vezano je za dodjele zemljišta, urbanističke, građevinske i sve ostale saglasnosti i dozvole. Naš izvor informacija tvrdi da su predmetom istrage posebno građevine koje je radio IGM, zatim zgrada Vizije i Motel “Piramida Sunca”, Bonaca, te zgrade u vlasništvu porodice Hurem.

Navodno je prijava za navodne nelegalnosti u Visokom ležala nekoliko mjeseci u ladicama Federalnog tužioca i tek je aktivirana. Simboličan je i trenutak kada je aktiviran cijeli slučaj iz razloga što je moguće da su prijavu podnijeli službenici koji su nedavno otpušteni iz Opštine i degradirani, zatim je moguće po logici stvari da je to djelo aktuelnog “visočkog” ministra MUP-a jer je Krim služba pod njegovim ingerencijama, a on trenutno nije baš omiljen u svojoj stranci te je ova posjeta nezvanog gosta moguće osvetnički čin ili je u pitanju nešto sasvim drugo, a što se izrodilo nakon početka gradnje objekta preko puta srušene RK Wema, a koju upravo jednim dijelom gradi i gospodin Hurem.

Naravno cjelokupna ova dešavanja u Opštini Visoko su jedna vrsta javne tajne pa stoga zvanično javnost nije ni upoznata sa ovim dešavanjima. U iščekivanju zvaničnog stava Opštine po ovom pitanju ostaje nam samo da nagađamo šta su stvarni razlozi posjete Krim službe Opštini Visoko.

Proudly powered by WordPress