Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Dani Zaima Muzaferije od 25. do 28. novembra 2010.g.

altIstičući svoju radost što je jedan od organizatora Manifestacije Dani Zaima Muzaferije u Visokom, Rasim Kadić, predsjednik UO UG Ars tragovi, je u razgovoru za Visoko.co.ba dao  informacije o sadržaju ovogodišnje sedme po redu manifestacije koja će biti organizirana od 25. do 28. novembra ove godine.

“Drago mi je što uz pomoć UG Ars tragovi, članova porodice rahmetli Zaima Muzaferije i brojnih sponzora koji održavaju ovu manifestaciju, ali i građana koji daju podršku, mi istrajavamo u ovoj manifestaciji  bez obzira na brojne ekonomske probleme i donacijama za kulturu. Mi već imamo vrlo čvrst program, dvije teatarske i jednu filmsku noć. Ove godine sa jednim velikim ličnim zadovoljstvom mogu najaviti izvrsnu predstavu koju već dugo čekamo, a to je Helverova noć Kamernog teatra 55. Helverovu noć režira Dino Mustafić sa Erminom Bravo i Mirjanom Karanović u glavnim ulogama. Čast je dobiti jednu takvu predstavu u Visokom. Ja sam četiri godine nastojao da je dobijemo u Visokom, ona je uvijek bila negdje po svijetu, ali evo ove godine će biti i kod nas. Posebno mi je drago što ćemo imati priliku da ugostimo i Mirjanu Karanović kao jednu od najboljih pozorišnih glumica s ovih prostora.” – istakao je Kadić.

Otvorenje manifestacije, tradicionalno će biti upriličeno u zgradi Zavičajnog muzeja u Visokom sa promocijom kataloga i zanimljivom izložbom trojice akademskih slikara sa Akademije u Širokom Brijegu.

“Teatar Total će u subotu izvesti svoju predstavu “Na čijoj strani” jednog američkog pisca i mislim da će to biti uvijek dobro došla i dobro primljena predstava, a  u petak u filmskoj noći ćemo imati kratke filmove sa SFF i film iznenađenje, film “Jasmina” Nedžada Begovića sa sjajnim dvojcem Zijah Sokolović i Nada Đurevska. To je film koji je po mnogima trebao biti pobjednik ovogodišnjeg SFF i koji je podijelio i publiku i kritiku. Mislim da će u Visokom taj film, jedna topla priča dobiti ono što zaista treba i drago mi je što će Nedžad Begović po drugi put učestovati u Manifestaciji Dani Zaima Muzaferije.” – kaže Rasim Kadić.

Ni najmlađi nisu zaboravljeni pa će i ove godine za učenike svih šest osnovnih škola biti prikazan dječiji film Priča o igračkama 3 dio u sali Gradskog kina u Visokom.

Četvrtak, 25. novembar 2010.

19:00

Prijem i otvorenje manifestacije,
Promocija kataloga Tragovi 2009,
Trojica
, izložba, Trpimir Grgić, Aleksandar Marković, Željko Koren
Zavičajni muzej, Visoko

20:00

Helverova noć, premijera predstave, Kamerni teatar 55
Gradsko kino, Visoko

Petak, 25. novembar 2010.

18:00

Sarajevo grad filma, revija kratkih filmova SFF
Gradsko kino, Visoko

20:00

Jasmina, film, Nedžad Begović
Gradsko kino, Visoko

Subota, 27. novembar 2010.

11:00

Priča o igračkama 3, animirani film za djecu
Gradsko kino, Visoko

20:00

Na čijoj strani, premijera predstave, Teatar Total
Gradsko kino, Visoko


Proudly powered by WordPress