Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Ahmed Imamović na promociju svog novog filma lično pozvao Muniba Alibegovića, Halima Zukića, Asmira Hodžića i sve Visočane koji se pojavljuju u filmu

altU četvrtak u 20:00 sati u sarajevskom BKC-u, a pod pokroviteljstvom člana predsjedništva Bakira Izetbegovića premijerno će biti prikazan novi film reditelja Ahmeda Imamovića pod nazivom “Belvedere”. Ovaj film je priča o Srebrenici, odnosno Srebreničanima 15 godina poslije genocida. Dijelovi filma ove godine u mjesecu martu snimani su i na nekim lokacijama u Visokom i to u Gradskim Grobljima, na Ravnama, prostorijama RTV Visoko, privatnoj kući Edina Herića. Samu realizaciju snimanja u Visokom direktno je pomogao načelnik Općine Visoko Munib Alibegović, zatim Asmir Hodžić i JKP Gradska groblja, VGT Osiguranje i Halim Zukić, firma Del & Co, Vatrogasna služba Visoko, Ermin Dlakić i JKP Visočica Visoko. Svi pomenuti su uredno i potpisani na kraju novog ostvarenja Ahmeda Imamovića.

U filmu su dvije značajnije uloge ostvarili i Faik Salihbegović – Fajče koji ima ulogu advokata i Suad Slipčević koji se pojavljuje kao Marko Savić, srpski član Komisije za traženje nestalih osoba. Pored njih u filmu se pojavljuju kroz razne situacije i Nusret Smajović, Alma Beganović, Vesna Salihbegović, Namik Muratović, Mato Kozina, Abdurrahman Eli Ašlama, Muhammed Beganović, Sara Selimović, Lejla Genjac, Alma Drugović, Mahir Hasandić,  Adnan Jašarspahić. Sinoć je lično uredništvu našeg sajta režiser Imamović uručio posebne pozivnice za sve Visočane koji su ugostili mnogobrojnu ekipu “Belvederea” koja je pet dana snimala film i u Visokom te se posebno, još jedanput, zahvalio na gostoprimstvu.

Proudly powered by WordPress