Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Novogodišnji malonogometni turnir i ove godine pod generalnim pokroviteljstvom Muniba Alibegovića

altSedmi po redu malonogometni “Novogodišnji turnir Visoko 2010” treći put uzastopno odigrat će se pod generalnim pokroviteljstvom načelnika Općine Visoko Muniba Alibegovića. Turnir koji je na programu ove godine od 22-26.12. će se igrati po istom principu i pravilima takmičenja kao i svih prethodnih godina. Prijave za učešće na turniru su u toku, a interesovanje je ove godine i najveće. Preme informacijama koje smo dobili od organizatora i ove godine publika u Visokom će gledati najpoznatija imena BH nogometa, a na parketu u KSC “Mladost”pojavit će se reprezentativci koje do sada nismo imali priliku vidjeti u Visokom.

– Sa načelnikom Općine smo se dogovorili u nekoliko rečenica. On razumije to što mi organizujemo i prepoznaje šta to znači za Visoko. Nekoliko hiljada ljudi pet dana dolaze u KSC”Mladost” i uživaju u nogometu, druže se, razmjenjuju iskustva. Zbog veličine turnira i kvaliteta igrača koji igraju sportske vijesti iz Visokog nalaze mjesta u svim medijima, a to je svakako referenca za grad čiji ste načelnik. Ove godine nastojimo cjelokupnu organizaciju podići na još veću razinu pa smo tako i sa načelnikom nešto ranije ušli u razgovor. Drago nam je što je mnogo značajnijih privrednika ove godine također odlučilo sponzorski pomoći što bolju organizaciju, tako da se nadamo da će svi koji budu gledali utakmice biti zadovoljni viđenim i prikazanim – istakao je izvršni direktor turnira Dario Božić.

Pored generalnog pokroviteljstva načelnika općine Visoko Muniba Alibegovića do sada kao značajniji sponzori pojavljuju se VGT Osiguranje, Atlas “D”, King d.o.o, Sparkasse, Galerija Kovo, Eko Sirovina, IGM …

Proudly powered by WordPress