Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Za visoko.co.ba piše Gordan Koso: SAN ili JAVA, ipak samo SAN !

altNarednog  četvrtka u našem naselju “Heppy “ biće otvoreno novo dječije igralište “Lilihip”, kako je ime ovog igrališta kojem će se najviše obradovati najmlađi  Visočani,svečano će otvorit predstavnik općine i predstavnici banaka:

RAIFFEISEN BANK, UNI CREDIT  BANK, WOLKSBANK, TURKISH ZIRAT  BANK, SPARKASSE BANK, BBI  BANKA, INTESA SAN PAOLO BANK, VAKUFSKA BANKA, HYPO  BANK, IK BANKA, FIMA  BANKA, kao i mikro kreditnih organizacija : LOK,  PARTNER, SUNRISE, EKI, MIKRA itd.

“Od srca se zahvaljujem menadžmentima banaka i mikrokreditnih organizacija koji su prepoznali potrebe djece za ovakvim igralištem, gdje će ona na najbolji mogući naćin
provoditi svoje djetinjstvo i što je grad Visoko, gdje već dugo postoje poslovnice ovih
banaka, prepoznat kao grad vrijedan ovakvog ulaganja”,rekao je predstavnik općine Visoko.
On je istakao da će ovo igralište biti dodatni podstrek za saradnju institucija , privrede i lokalnog stanovništva sa ovim bankama koje će i buduće učestvovati u raznim akcijama koje provodi općina Visoko.
Ispred svih banaka predstavnik gospodin Franc Karl Hajnc se zahvalio na dosadašnjoj saradnji sa subjektima općine Visoko i naglasio da je ovo pedeset peto izgrađeno igralište u BiH koje finansiraju ove bankarske institucije. “Na ovaj naćin mi pokazujemo da se brinemo za djecu i uspostavljamo saradnju sa lokalnim zajednicama u kojima imamo svoje poslovnice”, rekao je Hajnc. On je potvrdio da su banke u saradnji sa mikrokreditnim organizacijama uložili oko 50.000 KM u igralište koje je u svim segmentima prilagođeno evropskim standardima i istakao kako su već pri kraju projekti kojima se nastavlja ovakva saradnja  i kad su u pitanju ostala gradska i prigradska naselja a sve u cilju još bolje saradnje sa svojim klijentima…

Proudly powered by WordPress