Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

FK Zanatlije opet kao gosti NK Dinama u zapadnoj loži stadiona Maksimir protiv PAOKA

altSaradnja između FK Zanatlija člana opštinske lige Visoko, posljednjeg ranga takmičenja, i zagrebačkog Dinama prvaka HNL-a nastavlja se kroz još jednu posjetu Visočana Zagrebu, ovoga puta na utakmici Lige UEFA protiv Grčkog PAOKA. Utakmica koja se igra 15.12. (srijeda) je biti ili ne biti za Dinamo, u slučaju pobjede tim Vahida Halilhodžića nakon dugo godina i sušnih sezona doživio bi jedno proljeće u Evropi. Srećna okolnost zvana Amra Peternel po rođenju Hodžić, Visočanka koja je zaposlena u NK Dinamo opet je razultirala dogovorom između dva kluba u kojem će jedan autobus Visočana krenuti 15.12. put Zagreba. U prvoj varijanti bilo je dogovoreno da ekipa iz Visokog sastavljena ne samo od igrača Zanatlija bude smještena na sjevernu, južnu ili istočnu tribinu jer je zapad  rasprodat po cijni od 14 eura u koju je uračunat i transparent NK Dinama. Međutim nakon današnjeg razgovora na relaciji član Uprave “Zanatlija” Muhamed Husić i Željko Kordić zadužen za organizaciju utakmice u ime NK Dinamo dogovoreno je, ustvari insistirano je, od strane Dinama da gosti iz Visokog ipak budu na zapadnoj tribini.

Podsjećamo visočka ekspedicija put Zagreba kreće u ranim jutarnjim satima 15.12., dolazak u Zagreb se predviđa oko 13:00sati, slobodne aktivnosti su do 17:00 sati, nakon čega se ide na Maksimir uz nadu da će “Zanatlije” ponovo donijeti sreću Dinamu kao i u mjesecu maju kada je Dinamo nakon utakmice sa Hajdukom proslavio još jednu titulu prvaka, a proslavi su prisustvovali i svi igrači FK “Zanatlija” najviše zahvaljujući “Visočanki” Amri Peternel.

-“Naš član Uprave gospodin Husić sutra putuje u Zagreb da preuzme 52 pozivnice koje smo dobili od Dinama. Iz Visokog smo organizovali jedan autobus u kojem će biti dvadesetak nas članova kluba, a 30 mjesta smo ponudili svima onima koji su zainteresovani da idu na jednu evropsku utakmicu s nama. Moje iskustvo sa prošlog putovanja u Zagreb je odlično i sama Amra mi je privatno rekla da smo joj “osvjetlali obraz” kod kolega koji rade u Dinamu, još samo da PAOK padne na Maksimiru pa da počnemo praviti strategiju kako ugostiti Dinamo u Visokom – izjavio je za naš sajt Eldin Aščalić, inače član Uprave FK “Zanatlija” i bliski rođak Amre Peternel.

Proudly powered by WordPress