Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

VGT Osiguranje u 2010. ostvarilo rast premije od 16 posto

altPrema dosadašnjim finansijskim pokazateljima, VGT osiguranje je u  2010. godini ostvarilo rast premije od 16 posto u odnosu na 2009. Poredeći se s drugim osiguravateljima u BiH, samo je jedna osiguravajuća kuća ostvarila veći rast, a općenito je riječ o rastu koji je bio veći od rasta samog tržišta osiguranja, što je i bio jedan od ciljeva za ovu godinu, kaže se u saopćenju iz VGT-a.

Rast premije, kako se dodaje,  ostvaren je širenjem poslovanja na područje cijele BiH, kroz fokus na mala i srednja preduzeća te jačanjem portfolija usluga.

„Ovi poslovni pokazatelji govore nam da su strateške odluke menadžmenta u ovoj godini bile ispravne te da smo bliže ostvarivanju našeg cilja, da ostanemo među vodećim osiguravajućim kućama u BiH“, istaknuo je Amir Zukić, direktor Društva, naglašavajući da su zajedno s ostvarenim rastom otvarana i nova radna mjesta.

Zukić je kazao da je  u 2010. otvoreno 19 novih poslovnica širom BiH i povećan  broj uposlenih za 41

U 2010., gledajući ukupnu premiju Društva, pored tradicionalno visokog procenta osiguranja od autoodgovornosti, VGT je ostvario značajan procent dobrovoljnih osiguranja, što je i daljnja intencija Društva.

„Činjenica da nam se klijenti obraćaju sve češće i zbog dobrovoljnih osiguranja, kao što su osiguranje imovine, stana i stvari domaćinstva, te osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i nezgode, govori o rastu povjerenja i izgradnji boljih odnosa između VGT osiguranja i naših korisnika usluga“, istaknuo je Zukić.

Iz VGT-a podsjećaju da ukidanjem viznog režima za građane BiH za odlazak u zemlje Evropske unije putničko-zdravstveno osiguranje više nije obaveza, ali da je to ipak  polica koju bi trebali imati svi koji putuju van BiH, bez obzira na destinaciju jer tako lakše mogu prevazići nepredviđene okolnosti i putovati bezbrižno.

Kao prvo privatno osiguravajuće društvo u BiH, VGT osiguranje uspješno posluje već 15 godina. Ulaganje u kadrove, širenje poslovanja na cijeloj teritoriji BiH, razvijanje portfolija usluga u segmentu dobrovoljnih osiguranja, te dodatna pažnja usmjerena na mala i srednja preduzeća činili su osnovne smjernice poslovanja u ovoj godini, kaže se u saopćenju VGT osiguranja.

Proudly powered by WordPress