Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

O Visokogasu vijećnici se izjašnjavaju u srijedu 05.januara 2011.g.

altNajnoviji pokušaj UNIS Fagasa da privatizuje visočko preduzeće Visokogas koje je u vlasništvu Oćine Visoko, bit će razmatran na sjednici Općinskog vijeća koja je  zakazana za srijedu 05. januara 2011.g. u 15.00 sati.

Najavljena sjednica nema karakter vanredne kako je to tražio  Nadzorni odbor Visokogasa u pozivu upućenom Općini Visoko. Iz NO upozoravaju da bi  u slučaju vansudske nagodbe između UNIS Fagasa i Agencije za privatizaciju ZDK, preduzeće Visokogas prešlo u ruke sarajevskog Fagasa s obzirom da je u procesu privatizacije Visokogasa, UNIS Fagas ocjenjen prvorangiranmim ponuđačem.

Iz NO Visokogasa traže zauzimanje stave i preduzimanja hitnih mjera u cilju sprječavanja štetnih posljedica djelovanja odgovornih iz Agencije, koje su direktno  suprotstavljene dosadašnjim stavovima i zaključcima Općinskog vijeća i Skupštine Visokogasa.

U materijalima za predstojeću sjednici dostavljen je i Prijedlog Zaključka  OV Visoko kojim ovo zakonodavno tijelo traži od Vlade ZDK da provede Odluku OV Visoko o stavljanju van snage Odluke o prijedlogu raspisivanja tendera za dodjelu koncesije na javno dobro gasovodnu mrežu u Visokom kao i zaključak OV od 13.januara 2007.g.

Također OV  traži od Agencije za privatizaciju ZDK da provede Zaključak Skupštine društva Visokogas Visoko o obustavljanju postupka privatizacije društva za gasifikaciju, distribuciju, promet gasa i opreme Visokogas Visoko usljed izmjenjenih okolnosti.

Proudly powered by WordPress