Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Prevent Leder i Galerija Kovo pomažu visočko obdanište

altDeset krevetića i sipere za jasličku grupu JU za predškolski odgoj i obrazovanje obezbijedio je Prevent Leder Visoko. Riječ je o donaciji koja je bila neophodna za normalan boravak najmlađih u ovoj ustanovi. Pored Preventa, svoj novogodišnji poklon dostavila je i Galerija Kovo koja je obdaništu poklonila sto za previjanje beba,a  očekuje se i dopremanje mašine za veš.. Zadovoljstvo nije krila v.d direktora ove ustanove Suada Mlačo koja se zahvalila i Preventu i Galeriji Kovo na upućenim poklonima.

„Jako smo sretni što ćemo konačno stare krevetiće zamijeniti novima, koji su puno funkcionalniji za korištenje. Moram reći da je nakon našeg prvog kontakta sa Preventom i Galerijom Kovo odmah uslijedila konkretna saradnja.“ – izjavila je Mlačo zahvaljujući se svim privrednim subjektima, Općini Visoko i pojedincima koji pomažu u akciji poboljšanja uslova za rad i boravak u  JU za predškolski odgoj i obrazovanje.

Od 5000 KM sredstava koje je uputila Općina Visoko bit će zamjenjene dotrajale kade u tri kupatila, a  očekuje se i izmjena  starih itisona u sobama.

alt„Ovo je samo jedan u nizu projekata na koje je Prevent Leder odgovorio kada je u pitanju saradnja sa lokalnom zajednicom. Jako smo sretni što smo dobili poziv da pomognemo, posebno i zbog činjenice da oko 30 % mališana koji borave u ovoj ustanovi su djeca naših radnika“ – izjavila je novinarima Aida Hasić iz Odnosa sa javnošću Prevent Ledera u Visokom.

altV.d direktorica Suada Mlačo ističe i da je najveći problem u ovoj ustanovi, dotrajala stolarija koja pravi velike gubitke u grijanju. Planira se tokom narednog ljeta ući u projekat promjene grijanja sa peći na pelet, uz izmjenu stolarije, krovne konstrukcije i stavljanja termo izolacije na zgradu obdaništa. U ovoj ustanovi koja vodi brigu i odgaja oko 140 mališana, nadaju se da će privredni subjekti, Općina Visoko kao osnivač i pojedinci odgovoriti na njihove potrebe te učiniti najmlađim boravak što ugodnijim i ljepšim.

Proudly powered by WordPress