Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

(FOTO) “Zanatlije” u Preventu okupile veći broj novinara nego sve političke stranke u predizbornoj kampanji zajedno!

altNevjerovatan entuzijazam i energija skupine ljudi koja je u zadnje dvije godine na društvenom planu i promociji Visokog uradila velike i pozitivne stvari okupljena oko fudbalskog kluba “Zanatlije” danas je još jednom u prostorijama Prevent Leather-a pokazala da se trud i rad isplati. Ne sjećamo se da je odavno neka press konferencija bila posjećenija kao ova koja je organizovana u povodu uručivanja donacije “Zanatlijama” od strane Preventa. Prevent je nasuprot dosadašnjoj praksi odlučio malo se više približiti lokalnoj zajednici i sa novim rukovodećim kadrom izgleda ima namjeru konačno pokazati malo više poštovanja prema lokalnoj zajednici što je svakako za pohvalu. Danas u 12:00 sati u prostorijama ove firme i u prisustvu menagmenta Preventa “Zanatlijama” su uručeni novi dresovi marke “Asics”. Da Prevent izgleda ima novu politiku spram društvene zajednice i društvene odgovornosti govori i podatak da su novinare i članove FK Zanatlija danas dočekali Kenan Nalbantić – direktor Prevent Sarajevo, Admir Pejkušić – direktor Prevent Leather i Almir Jazvin – Prevent BH.

altU ime FK “Zanatlija”prisutnima se obratio Muhamed Husić koji se zahvalio na ovoj vrijednoj donaciji i ujedno najavio dva nova projekta koje spremaju “Zanatlije”. Prvi je vezan za “Nebesko Plavu Noć” koja će se održati 05.02. u zgradi Vizija, a zatim i odlazak FK “Zanatlija” u Tursku, gdje će 25.02. biti gosti kod turskog velikana Fenerbahcea. Nakon što je direktor Preventa Sarajeva Kenan Nalbantić i zvanično uručio dresove, Husić je iznenadio i same domaćine tako što je u znak uspomene na saradnju poklonio dva kompleta dresova upravo Nalbantiću i vođi krojačnice tekstila Tariku Kadrispahiću na kojima uz grb Zanatlija, logo Preventa stoji i njihova imena.

altDirektor Preventa Sarajevo Kenan Nalbantić je istakao da Prevent vrlo rado podržava sve sportske aktivnosti u lokalnoj zajednici te da će i ubuduće na ovaj i sličan način pomagati. Također je napomenuo da će Prevent i dalje ostati aktivan kao sponzor RK Bosna Provent. Pored pvoga aktuelni smo i na edukaciji i školovanju djece i ostajemo na usluzi ovoj lokalnoj zajednici.

altMenager FK “Zanatlija” Mirza Laletović koji je uz Tarika Kadrispahića i najzaslužniji sa saradnju Preventa i “Zanatlija” se zahvalio svima i istakao da je ovo početak jedne druge priče o Preventu i njihovom odnosu prema društvenoj zajednici. Istakao je da je Prevent i ranije pomagao kako Zanatlijama tako i drugim klubovima i Udruženjima, ali da to nije bilo popraćeno medijski kao danas kada su ovu aktivnost popratili svi visočki mediji i novinari koji su čak u jednom periodu imali i ignorantski odnos prema Preventu kao rezultat reakcije na društvenu (ne)odgovornost.

altNa kraju prisutnim novinarima se obratio i Tarik Kadrispahić koji je članove Uprave Zanatlija pitao koliko im treba objektivno do Premijer lige. Zahvalio se na poklonu i rekao da bez obzira na rang takmičenja i bez obzira što dolazi iz Sarajeva, Zanatlije od danas imaju novog vatrenog navijača.

altMeđu današnjim gostima Preventa na ovoj press konferenciji bio je i Kenan Bajrić, nekadašnji igrač NK Bosna, danas imam jedne džamije u Kiseljaku preko kojeg su Zanatlije i došle u kontakt sa čelnicima Fenerbahcea čiji če gosti biti krajem narednog mjeseca. Bajrić je također prisutnima predstavio plan kako ostvariti ideju terena sa plastičnom podlogom koju je on uspio realizovati u Han Ploči općina Kiseljak. Cjelokupan projekat košta cca.100.000KM. Bajrić nije krio da je u vrijeme njegovog aktivnog igranja današnji menager Zanatlija Mirza Laletović bio njegov kapiten.

altNakon zvaničnog dijela uručivanja vrijedne donacije uz posebno napravljenu tortu sa grbom “Zanatlija” saznali smo da će ovaj klub i dalje ustrajati u svojoj želji da Visoko kao i svi ostali gradovi dobije fudbalsko igralište sa plastičnom podlogom, koje bi zamijenilo današnji neuslovni pomoćni teren stadiona Luke na kojem “Zanatlije” inače igraju svoje utakmice.

altBilo je ovo jedno kratko i efikasno privredno-sportsko-novinarsko druženje kakvih nedostaje u ovom gradu. Na kraju se ne možemo oteti dojmu da je ovo bila najposjećenija press konferencija, bar što se tiče lokalnih medija, kojoj smo prisustvovali u zadnje dvije godine.

altSvaka čast Zanatlijama zbog kojih su se novinari i odazvali u ovom broju, ali i svaka čast Preventu na promjenu kursa po pitanju društvene odgovornosti i odnosa spram lokalne zajednice.

Proudly powered by WordPress