Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

I policija ZDK danas u Travniku najavila mogućnost štrajka

altU Travniku je danas održan sastanak čelnika Sindikata policije četiri kantona u Federaciji BiH: Bosansko-podrinjskog, Tuzlanskog, Srednjobosanskog i Zeničko-dobojskog. Jedna od ključnih tema bila je nedonošenje kantonalnih Zakona o platama i naknadama policijskih službenika, za šta je rok bio 29. oktobar prošle godine, a shodno tome razmatrana je i odluka o stupanju u generalni štrajk.

Na skupu je jednoglasno zaključeno da će u ova četiri kantona, a pozvani su i ostali, policajci stupiti u generalni štrajk, ukoliko nova vlast odmah po svom uspostavljanju ne pristupi donošenju Zakona o platama i naknadama policijskih službenika.

– “Za 15. februar u 12 sati najavljeno je protestno okupljanje, a ukoliko do tog datuma konačno s nama ne sjednu za pregovarački sto, tužit ćemo Federalnu vladu zbog toga što policajci nisu uvršteni u Zakon o povoljnom penzionisanju” rekao je predsjednik Sindikata policijskih službenika MUP-a ZDK Elvedin Mioč, pozivajući premijere kantona da odmah počnu pregovore sa sindikatima policije o isplati pravosnažnih presuda.

(RTV Zenica)

Proudly powered by WordPress