Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Nogomet: Faruk Kulović, Mirza Čakić i Denis Cana karijere nastavljaju u Al Seeb SC

altTrojica Visočana koji su ostavili dubok trag u NK Bosna: Faruk Kulović, Mirza Čakić i Denis Cana, karijere će nastaviti u Muscatu, glavnom gradu države Oman. Ugovore su potpisali sa tamošnjim Al Seeb Sport Clubom koji trenutno igra u drugoj ligi i ima ambicije da se vrati u elitnu Oman Mobile Ligu. Iako se pisalo o tome da će nekadašnji igrač i trener NK Bosna Faruk Kulović preuzeti mostarski Velež, on nam se javio iz Omana sa ovim informacijama.

” Ja sam potpisao ugovor još prije desetak dana, a danas su to uradili i Čakić i Cana koji su ovdje na moju preporuku. Za ovih nekoliko dana upoznavanja sa novim klubom saznao sam da su prošle sezone nespretno ispali u zadnjem kolu igrajući neriješeno 0:0 što im je bilo dovoljno za opstanak, ali je kasnije utakmica registrovana u korist protivnika jer je nastupio igrač koji je imao tri žuta kartona što je bio administrativni propust. Inače elitna Oman Mobile Liga broji 12 klubova. Sva trojica smo potpisali ugovore na pola godine i nadam se da ćemo svojim doprinosom uspjeti vratiti Al Seeb SC u elitnu ligu. Vjerujem da će se Čakić i Cana brzo aklimatizirati što meni nije problem jer sam već ranije radio sa arapskim klubovima. Visoko.co.ba je medij koji me uvijek održavao u vezi sa domovinom i gradom gdje mi je porodica i zato sam odlučio da se prvo vama javim odmah nakon što su Cana i Čakić potpisali, jer smo sve malo radili i u tajnosti kako nam ne bi neko pravio probleme prilikom njihovog dolaska. Ovako, sad kada je sve i zvanično gotovo, evo u 02:15 minuta iza ponoći javljam vam se i nadam se da ćemo osvjetlati obraz Visokog ovdje” – rekao nam je u kratkom telefonskom razgovoru Faruk Kulović.

altMirza Čakić i Denis Cana prije odlaska u Oman igrali su veoma uspješno za Jedinstvo iz Bihaća, dok je Kulović bio bez angažmana. Klub u kojem su trenutno osnovan je pod imenom Al Seeb SC 1972 godine spajanjem četiri manja kluba. Igraju na stadionu kapaciteta 8.000 gledalaca, a zvanične boje kluba su žuta i zelena. Prvi čovjek kluba je Shihab Bin Tarik koji je došao u klub 1975. godine, a od 1982. je predsjednik. Najveći uspjesi su:

Nastup u AFC natjecanjima

* Azijski klupsko prvenstvo: 1 učešće

1996: Prvi krug

* AFC Kup pobjednika kupova: 2 nastupa

1997-1998: Prvi krug
1998-1999: Prvi krug

alt

Proudly powered by WordPress