Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Moj je život moja pjesma: Na aukciji prikupljeno 10 000 KM

altNa večerašnjoj aukciji umjetnina održanoj u Bošnjačkom institutu u okviru kampanje “Moj je život moja pjesma” sakupljeno je više od 10.000 KM.

Prisutni su imali priliku kupiti slike poznatih i manje poznatih autora: Mersada Berbera, Irfana Hoze, Nesima Tahirovića, Senke Kulović, Senke Hukić, Ferida Prcića, Edine Selesković, te rukotvorina poput ćilima, serdžada, šalova…

Prvi kupac na aukciji bio je glumac Enis Bešlagić koji je ujedno bio i jedan od voditelja aukcije.

Najveće nadmetanje dešalo se prilikom aukciranja slika Mersada Berbera, koji je kampanji poklonio četiri svoja djela.

Sav novac koji je  prikupljen ide u Fond za borbu protiv raka grlića maternice.

Kruna kampanje desit će se večeras u  Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu  na humanitarnom koncertu pod nazivom Moj je život moja pjesma.

Na koncertu će nastupiti Maya Sar, Nina Badrić, Karolina Gočeva i Aleksandra Radović koje su prošlog mjeseca promovirale istoimenu pjesmu čime je označen početak kampanje za prevenciju karcinoma grlića maternice.

Iako je održavanje humanitarnog koncerta prethodno najavljeno u Domu mladih, koncert će iz tehničkih razloga biti održan u Bosanskom kulturnom centru, s početkom u 20.00. Ulaznice za ovaj koncert po cijeni od 20 KM možete kupiti na blagajni Bosanskog kulturnog centra, te kod uličnih prodavača.

Kampanja Moj je život moja pjesma,za cilj ima podizanje svijesti o raku grlića maternice kao oboljenju koje se može spriječiti i uspješno liječiti i prva je kampanja koja uključuje umjetnike iz četiri zemlje regije. Projekat je podržan od strane UNFPA.

Zvanična web stranica kampanje je www.bhccp.ba.

(Sarajevo-x.com)

Posted in BiH
Proudly powered by WordPress