Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Jasmin Dlakić u OV Visoko umjesto Admina Mostića?

altNakon što je Centralna izborna komisija izrekla kaznu visočkom vijećniku Adminu Mostiću i zabranila mu rad naredne četiri godine,  uvidom u izborni rezultat A-SDA iz 2008. godine dobili smo ime Jasmina Dlakića kao narednog sa liste ove stranke koji prema pravilima CIK-a ulazi u zakonodavnu vlast Općine Visoko. Mostić je  u OV ušao kao kandidat A-SDA koja je na osnovu implementacije izbornih rezultata sa prošlih lokalnih izbora dobila jedno od 25 vijećničkih mjesta.

Jasmin Dlakić  vlasnik je uspješne firme “Atlas – D” iz Visokog i predsjednik Lovačkog društva Visoko. U političkom smislu široj javnosti poznat je kao osoba koja redovno sudskim presudama dobija Općinu Visoko o pitanju zimskog održavanja puteva za područje općine Visoko. Samim tim njegov eventualni ulazak u OV Visoko mogao bi unijeti malo živosti u uspavano stanje  izvršne vlasti. Pitanje je samo da li zakonski Dlakić ima pravo ući u vlast zbog kompatibilnosti funkcija, baš zbog djelatnosti kojom se bavi njegova firma.

-” Nisam još ništa odlučio. Kad sagledam kompletnu situaciju donijet ću konačnu odluku. Prvo moram vidjeti šta kao privrednik dobijam, a šta gubim eventualnim ulaskom u Vijeće. Ako se odlučim da ipak u preostalih 21 mjesec, koliko je ostalo do narednih izbora, pristanem biti dio zakonodavne vlasti smatram da bi OV dobilo na dinamici i u konačnici na kvalitetnijim odlukama, jer dolazim iz onog sloja društva gdje kao privrednik znam kako je zaraditi svaku marku i plaćati poreze, doprinose i davati platu radnicima. Suština mog prisustva u Vijeću bi bila pokušaj onemogućavanja autokratske vladavine, kakva danas vlada u Visokom” – istakao je za naš sajt Jasmin Dlakić

Podsjetimo, Adminu Mostiću, vijećniku u Općinskom vijeću Visoko, izrečena je četverogodišnja zabrana kandidovanja na bilo koju funkciju izabranog dužnosnika, nosioca izvršne funkcije ili savjetnika.

Proudly powered by WordPress