Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Urnebesna komedija “Recept za bolji zivot” 19.02. u Gradskom kinu u Visokom

altDana 19.02.2011.g. u 20.00h  u Gradskom kinu Visoko gostuje profesionalna Teatarska trupa “Libertin”. Mladi diplomirani glumci Emir Fejzić i Adnan Goro nude 70 minuta dobre zabave, i smijeh do posljednjag daha. Ovaj komad je recept protiv svih briga i problema koji nas okružuju. Dođite i barem na trenutak zaboravite na sve i prepustite se sjajnim glumačkim kreacijama dvojice mladih glumaca. Uvjerite se zašto su obojica dobitnici nagrade za najboljeg studenta Akademije scenskih umjetnosti.

”Recept za bolji život” na duhovit i zabavan način opisuje razne tipove supružnika, i daje šaljiva uputstva kako se riješiti nepoželjnog supruga ili supruge.
Opisuje određene prizore iz života u kojima smo se svi prije ili poslije nalazili, ili se nalazimo, i dovodi ih do ekstrema. Predstava pruža priliku publici da vidi i poistovjeti se sa raznim situacijama koje su sigurno već proživjeli. Žanr predstave je komedija. Trajanje 70 min.Cijena ulaznice je 5 KM. Sponzor gostovanja predstave u Visokom je Općina Visoko.

Profesionalna teatarska trupa “Libertin” osnovana 2010. godine. Djeluje u prostorijama Centra za kulturu Sarajevo. Prvi projekat  Teatarske grupe “Libertin” je predstava “Recept za bolji život” koja je na redovnom repertoaru Centra za kulturu Sarajevo. Osnivači i članovi Teatarske trupe “LIbertin” su profesionalni glumci Emir Fejzić, Adnan Goro i Damir Kustura.

Proudly powered by WordPress