Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Izvršni odbor SDA Visoko potvrdio prijedloge Kadrovske komisije i još dodao kandidata Emira Fejzovića

altNakon što je Kadrovska komisija OO SDA Visoko za izvršnu vlast i ministarstva, koja je dobila SDA na nivou kantona, predložila Ahmeta Kurspahića, Amru Babić i Dženana Bečara, ovaj prijedlog je potvrdio večeras i Izvršni odbor stranke koji broji 15 članova. Tako da je sada zvanično ispoštovana i procedura samog prijedloga kandidata, jer se u ranijim godinama dešavalo da pojedinci predlažu sami sebe na funkcije, a da o tome ništa ne zna ni Kadrovska komisija niti Izvršni odbor. OO SDA Visoko će predložiti kandidate za četiri ministarstva, i to: Ahmet Kurspahić – Ministarstvo za poljoprivredu (na kojem je protekle četiri godine bila Visočanka Mirzeta Džonlagić iz SBiH), Amra Babić – Ministarstvo finansija, dok je za Ministarstvo privrede predložen Dženan Bečar. Večeras je Izvršni odbor potvrdio ove prijedloge i svemu pridodao i ime Emira Fejzovića koji je predložen za Ministarstvo pravosuđa.

Kadrovska komisija KO SDA ZDK zasjedat će u subotu i razmatrati sve ponuđene prijedloge iz svih Općinskih odbora 12 gradova ZDK. Svoje prijedloge će poslati  Izvršnom odboru SDA ZDK koji će opet zasjedati u ponedjeljak, tako da ćemo najvjerovatnije početkom naredne sedmice saznati da li je Visoko dobilo neko svoje SDA ministarsko mjesto u kantonu. Do sada SDA Visoko je imala svog ministra u liku i djelu Aziza Brotlije, koji je prethodne četiri godine bio ministar MUP-a ZDK.

Visoko, osim SDA kandidata i nade da će dobiti neko ministarstvo, s pravom očekuje i da bi SDP na osnovu ostvarenog rezultata mogao dobiti jedno ministarstvo u Kantonu. Više detalja će se zvanično znati sutra, kada bi SDP svoje želje trebao uputiti prema KO SDP-a ZDK.

Proudly powered by WordPress