Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

MUP ZDK: Zapelo s pasošima

altMinistarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona saopćilo je da je posljednjih nekoliko dana rad na sistemu za izdavanje putnih isprava u šalter-salama MUP-a ZDK znatno otežan zbog tehničkih problema, za čije otklanjanje nisu nadležni ovo ministarstvo i Agencija za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA).

– Za rješavanje ovog problema nadležan je konzorcij koji je isporučio sistem i koji je zadužen za njegovo održavanje. Agencija IDDEEA je, nakon što je uočeno da je došlo do problema u funkcionisanju sistema za izdavanje putnih isprava, u više navrata reagovala prema navedenom konzorciju, odakle je dobila čvrsta uvjeravanja da su, u cilju poboljšanja rada sistema, angažovani svi njihovi ljudski i tehnički kapaciteti i da aktivno rade na otklanjanju problema. Ovi napori bi u najskorije vrijeme trebali rezultirati otklanjanjem tehničkih nedostataka i stavljanjem sistema za izdavanje putnih isprava u punu funkciju – saopćeno je iz MUP-a ZDK. 

Ovo ministarstvo će, u okviru svojih trenutnih tehničkih mogućnosti, nastaviti sa zaprimanjem zahtjeva za izdavanje putnih isprava, a građani su zamoljeni na maksimalno razumijevanje i strpljenje, s obzirom na to da se vrlo brzo očekuje poboljšanje stanja na sistemu.

(zenicablog.com)

Proudly powered by WordPress