Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Visočka ekipa FK Zanatlija i prijatelji u posjeti Turskoj

Članovi ekipe FK Zanatlija  stigli su sinoć oko 22.30 sati, po našem vremenu, u Istanbul gdje će provesti naredna tri dana. Petnaestočlana ekipa sastavljena od članova Uprave Zanatlija, predstavnika visočkih privrednika i medija te prijatelja ovog kluba trenutno boravi u gradu Karamurselu udaljenom120 km od Istanbula. Ova oblast je dio Turske u kojoj živi najveći broj Bošnjaka, a  i gradonačelnik ovog grada Ismail Yildirim je također Bošnjak. Predstavnici Uprave FK Zanatlija Visoko Mirza Laletović i Muhamed Husić su tokom boravka kod gradonačelnika, uručili i pripremljene poklone iz Visokog, a gradonačelnik Yildirim se posebno obradovao Vispakovoj kafi, Zlatnoj džezvi, koja je ovdje jako popularna.

Predstavnici FK Zanatlija zahvalili su se na gostoprimstvu domaćinima, gradonačelniku i doktoru međunarodnih odnosa Naimu Yukselu te ih pozvali na uzvratnu posjetu  Visokom.

Kako ističu iz FK Zanatlija zajedno sa svojim pratiocima, uživaju u izuzetnom gostoprimstvu domaćina. Najveću zahvalnost što borave u Turskoj duguju efendiji iz Han Ploče kod Kiseljaka, Kenanu Bajriću koji je organizirao cijeli put i boravak u Turskoj.

Koliku pažnju su Visočani izazvali svojom posjetom govori i činjenica da su svi značajniji mediji u ovim oblastima popratili njihov dolazak i susrete sa brojnim zvaničnicima oblasti Kocaeli i grada Karamursela koji je ime dobio po Kara Musel begu slavnom vojskovođi, utemeljitelju turske mornarice.

Ovdje će biti do sutra ujutro (u subotu) kada kreću u posjetu Fenerbahceu.
Planirana utakmıca je u 19:00 sati, a  visočka će ekipa na njihov stadion stići četiri sata ranije kako bi posjetili muzej u sklopu stadiona.

Danas je planirana i posjeta gradu Izmitu, velikom sjedištu regije Kocaeli najbogatije oblasti u Turskoj gdje će posjetiti veliki sajam čiji je organizator također Bošnjak.

{joomplucat:44 limit=6|columns=3}

Proudly powered by WordPress