Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Sve spremno za gala događaj “Visoko.co.ba bira najbolje u 2010.g.”

Organizacija manifestacije “Visoko.co.ba bira najbolje u 2010” ulazi u svoju treću i posljednju fazu, ostalo je još samo da se poslože tehnički detalji i konačni scenarij manifestacije. Od ove manifestacije namjera nam je od početka bila napraviti jedan ozbiljan godišnji događaj koji po svojoj suštini nema nikakvih sličnosti sa manifestacijama sličnog tipa. Naša namjera je afirmisati sve visočke vrijednosti i pojedince koji na različite načine promovišu Visoko i njegove stvarne vrijednosti i u tom duhu i dodjeljivati priznanja.Tim povodom u proteklih mjesec dana glasali ste na našoj anketi koja je od jučer povučena, a njene konačne rezultate ćemo objaviti nakon svečane dodjele priznanja. Anketa je bila samo jedan od pet kriterija koje smo utemeljili kao pravilo izbora. Vaše glasanje će uticati na izbor najboljih, a glasovi su pomogli da se formira posebna Komisija koja će i donijeti konačnu riječ o dobitnicima priznanja.

Kompletna organizacija kojoj smo dali ime “Visoki – Visokom” ima kao ideju vodilju srednjovjekovnu Bosnu kada je Visoko bilo centar političkih, društvenih i kulturnih zbivanja bosanske države. To je bila istinska i prava vrijednost Visokog koju je istorijski utemeljio najveći bosanski kralj Tvrtko I Kotromanić čije je krunidbeno i grobno mjesto u Milama. Da bi se upoznali sa kraljevskom istorijom svog grada, taj dan 26.03. (subota) pored svečane dodjele priznanja koju organizujemo u Gradskom Kinu u 20:00 sati,  u 11:00 sati u Zavičajnom muzeju bit će postavljena izložba pod nazivom “Korijeni Bosne” autorica prof. Habibe Efendira – Čehić i prof. Aiše Agić – Barut, te predavanje prof. dr. Envera Imamovića s nazivom „Korijeni Visokog“. Predavanje će biti održano u  MSŠ “Hazim Šabanović” u Visokom u 15:00 sati. To će biti prilika da se kaže nešto više o značaju Visokog i njegovom kulturno – historijskom naslijeđu.

Generalni pokrovitelj manifestacije je općinski načelnik Munib Alibegović.

Zlatni sponzori su: Drvna Industrija SECOM, IM Vimar, IM Semić, Deep Reklame

Sponzori: JKP Visočica, IGM, Rampart, PREVENT, EKO Sirovina, R produkt, D&U, Moja banka, Kovo Commerce, PUPA kozmetika, Alim, JKP Gradska groblja, KTK, Hypo Alpe Adria Banka, UniCredit bank, Kokos eksport-import d.o.o, Visokogas d.o.o, ATLAS – D d.o.o, VGT Osiguranje, Automatic Servis i Vinex d.o.o, Enem – Vrtni centar, Biofit SODR, AC Berlijeta, Albex group d.o.o, Nerzz Bešlagić, Slobodna zona Visoko, Interex, Mušinbegović d.o.o, Mega Em, JP Veterinarska stanica.

Službeno piće manifestacije: Biofit SODR

Medijski sponzori: RTV Visoko, CATV Vi – Net.

Prijatelji projekta: Zavičajni muzej Visoko, MSŠ Hazim Šabanović Visoko.

Partner u projektu: Emisija 1/1 RTV Visoko.

Proudly powered by WordPress