Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Udruženje Damar Omladine poziva vijećnike na bojkot

Na dan 31.3.2011. godine sa početkom u 14 h zakazan je nastavak 27. sjednice OV Visoko na kojem će se, u okviru proširene tačke dnevnog reda, prezentirati studija o procjeni utjecaja na okoliš – postrojenje za termičku obradu otpada.

Zbog nemogućnosti najavljivanja mirnih protesta ispred Općine Visoko za vrijeme održavanja sjednice OV, prisiljeni smo da reagujemo ovim saopćenjem. Nevladin sektor, koji je organizovao potpisivanje peticije protiv izdavanja okolinske dozvole za izgradnju postrojenja za termičku obradu otpada – SPALIONICE, ovim putem poziva sve vijećnike OV kao i sve prisutne goste da BOJKOTUJU sutrašnju sjednicu svojim nedolaskom!

Smatramo da je prezentacija studije o procjeni utjecaja na okoliš – postrojenja za termičku obradu otpada – SPALIONICA svojevrsna podvala svim građanima, a posebno njihovim izabranim predstavnicima (vijećnicima) koji nisu usvojili ovu tačku dnevnog reda kao takvu. Također, pozivamo načelnika kao i predsjedavajućeg OV Visoko da obrazlože razloge za prezentaciju studije, iako je ista prezentirana na javnoj raspravi 9.3.2011. gdje je javnost izričito rekla NE SPALIONICI!!!

Zato još jednom pozivamo i molimo naše uvažene vijećnike da poslušaju glas građana:

 

ZA moje, tvoje i naše VISOKO!!!

Proudly powered by WordPress