Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

„Pet do dvanaest“ – Za čisto i lijepo Visoko

Svjedoci smo da svijest građana Visokog o važnosti čiste okoline, nažalost, nije na zadovoljavajućem nivou. Posljedice ekološke neosviještenosti naših sugrađana vidljive su na svakom koraku. Dovoljno je pogledati korita naših rijeka, ulice i prilaze gradu da bi se vidjelo sa kakvim se problemom suočavamo. Za takvo stanje svi, u određenoj mjeri, snosimo odgovornost. Smatramo da je krajnje vrijeme da se nešto poduzme kako bi se slika grada poboljšala, što možemo učiniti samo zajedničkim snagama.

U tom smislu, Medresa „Osman ef. Redžović“ odlučila je pokrenuti veliku proljetnu akciju čišćenja grada pod radnim nazivom „Pet do dvanaest“ – Za čisto i lijepo Visoko.  Cilj akcije je da se pokupi smeće i urede putni pojasevi u Visokom i oko Visokog.

Ovu akciju, kojom bismo uljepšali svoju okolinu i podigli svijest građana o značaju zaštite životne sredine, možemo realizirati samo zajedničkim naporima. Želja nam je da se u akciju uključe osnovne i srednje škole, nevladine organizacije i svi oni koji žele čisto i lijepo Visoko.

Ukoliko podržavate ovu inicijativu i želite učestvovati u njenoj realizaciji, pozivamo Vas da pošaljete svog predstavnika na sastanak Organizacionog odbora akcije.

Sastanak će se održati u Medresi „Osman ef. Redžović“, u ponedjeljak, 4. aprila 2011. godine, sa početkom u 14 sati.

Proudly powered by WordPress