Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Prikupljena sredstva za nove knjige u gimnazijskoj biblioteci

Sedmica knjige u visočkoj Gimnaziji obilježena je zanimljivim i korisnim projektom. Ove godine je Vijeće učenika Gimanzije Visoko osmislilo projekat kojim su prikupljena značajna sredstva koja će biti utrošena za kupovinu knjiga neophodnih za rad biblioteke Gimnazije Visoko.

„Svake godine organizujemo događaje kako bismo knjigu i pisanu riječ približili učenicima, a  ove smo se godine dodatno potrudili. Kako nam je cilj obogatiti našu biblioteku, odlučili smo se na veću akciju u kojoj su četiri dana učenici svih razreda Gimnazije prodavali kolače i torte, koje su pripremali u svojim domovima. Akcija je izuzetno dobro prihvaćena, pa smo prikupili nešto više od 800 KM koje ćemo utrošiti za kupovinu prijeko potrebnih naslova u gimnazijskoj biblioteci.“ – istakla je Karamehić.

Pored prodaje kolača, pripremljene su i izuzetno dobro posjećene književne večeri. Prva je bila u utorak 05.aprila s temom djela Khaleda Hoseinija – Lovac na zmajeve i Hiljadu sjajnih sunaca, a  večeras je održana književna večer s temom poezije Izeta Sarajlića.

“Uspješna organizacija ovih događaja  potvrdila je da učenici nisu nezainteresovani i da će svakako pozitivno odgovoriti na ovakve projekte koji imaju višestruki značaj: prikupljanje novčanih sredstava, ali i edukacioni karakter” – istakla je Emina Karamehić.

{joomplucat:56 limit=9|columns=4}

Proudly powered by WordPress