Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Zapalilo se vozilo ministra za boračka pitanja ZDK

U Zavidovićima je sinoć, 50 minuta iza ponoći, u Ulici Alije Izetbegovića došlo do požara na vozilu Škoda Oktavija, u vlasništvu Vlade Zeničko-dobojskog kantona. Na vozilu je pričinjena materijalna šteta, dok povrijeđenih nije bilo.

Ministar Suad Omerašević (SDA), ministar za boračka pitanja u Vladi Zeničko-dobojskog kantona, komentarišući zapaljenje putničkog automobila u vlasništvu Vlade koje ovaj ministar koristi, izjavio je kako ne vidi razlog zbog kojeg bi neko podmetnuo požar na vozilu.

“Ne znam da li se u pozadini ovog događaja kriju politički, privatni motivi, ili možda nezadovoljstvo boračke populacije, u što iskreno sumnjam” – izjavio je Omerašević.

Ovim povodom oglasio se Savez demobilisanih boraca 92-95, koji smatra da se paljenjem automobila nije željelo zastrašiti ministra, već da je to udar na sistem i Vladu ZDK, koja poduzima odgovarajuće korake u rješavanju nagomilanih problema boračke populacije, izražavajući podršku ministru u započetim projektima, od nadležnih tražeći što skorije rasvjetljavanje ovog slučaja.

Ministar za boračka pitanja Suad Omerašević parkirao je službeni automobil na parkingu ispred stana u Ulici Alije Izetbegovića u Zavidovićima, oko 18 sati. 50 minuta iza ponoći primjetio je da automobil gori. Dežurni tužilac naložio je vještačenje kako bi se utvrdili uzroci požara.

(RTV Zenica)

Proudly powered by WordPress