Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Krajnje je vrijeme da Visoko promijeni politiku spram ZDK

{jcomments off}

Članovi Agencije za promotivne usluge Visoko.co.ba Adnan Jašarspahić i Alma Beganović, boravili su u posjeti  ministrici finansija u Vladi ZDK Amri Babić. U ugodnom razgovoru,  ministrica Babić zahvalila se na posjeti, ističući da podržava rad svih medija smatrajući ih “saveznicima” koji pomažu u plasiranju tačnih i provjerenih informacija, a  posebno iz domena rada Vlade ZDK.

S ministricom Babić razgovarano je, između ostalog, i o položaju Visokog kao općine koja pripada ZDK. Ministrica Babić naglasila je da Visoko nema izgrađenu politiku spram kantona, što je jedan od razloga zašto se u svim sferama osjeti nedostatak komunikacije i podrške.

Kako ističe ministrica Babić, od početka njenog mandata, od prije dva mjeseca, iz Visokog su bile dvije službene posjete i nekoliko privatnih, a i ministricina sekretarica je istakla kako su za sve, a  posebno za Visočane, vrata uvijek otvorena.

„Iznenađena sam kako je Visoko zadržalo pasivan odnos spram ZDK, svih ovih godina. Situacija u drugim općinama je potpuno drugačija i to se vidi. Čini mi se da problem leži u možda i nesvjesnom ‘okretanju’ prema Sarajevu kod većine ljudi i neprihvatanju Zenice kao centra i administrativnog središta. Visoko mora, i ja se nadam da hoće, promijeniti taj odnos, jer samo s takvim stavom možemo očekivati i bolju saradnju i komunikaciju.“ – ističe Amra Babić.

Na stolu prekirivenom brojnom dokumentacijom koju ministrica koristi svakodnevno, ističe se zastavica FK “Stari Grad Visoko”, a  jedan zid krasi detalj visočke čaršije – Tabhanska džamija, pokazuje s ponosom ministrica Babić.

Proudly powered by WordPress