Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

(FOTO) Trinaest godina Kovo Komerca, četiri godine Galerije Kovo i 52 zaposlenih

“Kovo-commerce” d.o.o. je osnovan 1998. godine u privatnom vlasništvu gosp. Kovo Zekerijaha sa sjedištem u Visokom. Osnovna djelatnost preduzeća je trgovina na veliko i malo proizvodima široke potrošnje. U početku preduzeće funkcionira kao veleprodaja i diskontna prodaja a u aprilu 2007. godine otvara svoj maloprodajni objekat, danas poznat kao shopping centar “Kovo-galerija”.

Preduzeće raspolaže sa 2.500 m2 skladišnog prostora, a maloprodajni objekat “Kovo-galerija” se prostire na 2.200 m2 (supermarket 1.100 m2 i 1.100 m2 prostora u kome se nalazi odjel tekstila, obuće, sportske opreme, tehničke robe i dječija igraonica). U sklopu “Kovo-galerije” na usluzi posjetiocima je i restoran.

– Počeli smo kao “Kovo Komerc” u augustu, sada već daleke, 1998. godine. Prvo sjedište firme  bilo je u Donjem Moštru, tačnije u Šarenim Hanovima. Tada nas je bilo troje zaposlenih. Danas “Kovo Komerc” zajedno sa “Galerijom Kovo” broji 52 uposlenih. Devet godina smo poslovali samo kao veleprodaja, međutim prateći tržišna dešavanja 28.04.2007. godine zvanično otvaramo i shopping centar “Galeriju Kovo” u koji zapošljavamo novih 38 radnika. Ove godine smo zbog ukazanih potreba izgradili dodatnih 650 m2 prostora, te proširili asortiman roba. Ovdje prevashodno mislim na sportsku odjeću i obuću poznatih svjetskih proizvođača Nike, Adidas, Converse, Joma, Reebok, a posebno bih istakao i renomiranu tursku marku sportske opreme Lescon, poznate po tome što se veliki broj sportskih klubova u turskoj takmiči pod markom Lescon. Obzirom da smo u ove četiri godine postojanja nekako izrasli u porodični shopping centar u cilju što bolje usluge dio svog prostora pretvorili smo u dječiju igraonicu kako bismo u potpunosti opravdali naš slogan da smo “Shopping centar za cijelu porodicu” – istakao je za naš sajt vlasnik Zekerijah Kovo.

“Kovo Komerc”, a kasnije i “Galerija Kovo” najbolji su prijmer i po iskazanoj društvenoj odgovornosti u Visokom. Sve ove godine logo ovih firmi možete vidjeti na stadionu Luke i u KSC “Mladost”. Uz sve to društvena odgovornost  iskazana je i kroz druge vidove pomaganja lokalnoj zajednici. Odnedavno je redizajniran i website www.kovo.ba na kojem možete čak i prošeteti po “Galeriji Kovo”, a  da pri tome sjedite kod kuće uz kompjuter, što vam omogućava opcija “360 Galerija”.{jcomments off}

Kovo Commerce

Ozrakovići bb

71300 Visoko

Bosna i Hercegovina

Telefon: +38732738056

{joomplucat:93 limit=40|columns=4}

Proudly powered by WordPress