Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Paša naš solidni

Kako je lijepo sanjati! Kako je lijepo koračati kroz vrijeme uspravno i ne stidjeti se sebe i svog ni u jednom trenutku. Kako je lijepo biti uporan na dugom i trnovitom  putu stvaranja. Tako je lijepo kad san postane java. Dan mi isuviše miriše na sreću. Pojavile su se prve trešnje. Kažu da je adet podijeliti ih djeci, da kuća bude nafakali.

Paša naš solidni, noćas smo uz tebe. Treperi mi negdje u dubini duše tvoj dječački pogled. Ima nešto u toj jednostavnosti. Plašt čarobnjaka skinut je odavno, ali čarolija tvojih pjesama još traje i trajat će zauvijek. Vremena su kokuzna. Furaj mali tom sredinom. Pa šta bude, neka bude! Ćeif ti je da pjevaš na engleskom. I neka je!

Mi odavno i ne govorimo svojim jezikom. Dokaži da znamo. Dokaži da sve nam je pjesma. Dokaži da postojima negdje iznad dna koji su nam nanijetili. A mi eto nikako da se na tom dnu ukorijenimo i nestanemo. Oskar! Zlatni medvjed! Srebrni lepoard! Putokazi za neke nove sanjare! Donesi i ti, paša, cvijet slave noćas! Imamo mi dušu, i nije važno odakle vjetrovi pušu. Važno je stajati uspravno, kad svi bi oni da potonemo htjeli. Noćas paša naš solidni pjevaj i ne misli na sutra, ono će svakako doći. Svako će misliti što hoće. Mnogi će sumnjati u vjerodostojnost dobrog.

Tako mora! Znaš ti to dobro. Znao si to dobro i onda kad unosio si ćumur u mahali. Sabur i inat! Paša naš solidni!

Noćas smo svi uz tebe.

Slavimo pobjedu!

Proudly powered by WordPress