Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Projekat “Otvori oči, trafiking je oko tebe!”

Udruženje „Damar omladine“ poziva zainteresovane članove da učestvuju u projektu pod nazivom „OTVORI OČI, TRAFIKING JE OKO TEBE !“, čiji je nosilac ORI „Budi mi prijatelj“ Visoko. Ciljevi projekta su sljedeći :
1. Educirati zajednicu o vrstama trafikinga (trgovine ljudima), motivirati ih da reaguju, prepoznaju oko sebe i prijave trgovinu ljudima.
2. Mlade aktivno uključiti u rad na podizanju svijesti o postojanju trgovine ljudima (kroz učešće u radionicama i javnom performansu).
3. Skrenuti pažnju institucijama da reaguju adekvatno i pravovremeno na sve vidove trafikinga (kod relevantnih lokalnih institucija: policije, Tužilastva, Suda i Centa za socijalni rad).

Organizovanje radionice i priprema performansa planirana je za 29.05.2011. godine u restoranu Pulpitum, a izvedba performansa 30.05.2011 na ulazu u pijacu u Visokom. Predviđen je ručak za radionicu 29.05.2011., kao i ručak poslije izvedenog performansa. Svi učesnici će dobiti majice u sklopu kampanje.
Ukoliko ste zainteresovani, svoje učešće u projektu potvrdite najkasnije do utorka, 17.5.2011. godine do 20 h, uz dostavljanje ličnih podataka.

Proudly powered by WordPress