Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

(FOTO) Opravdati žrtve koje su podnijeli njihovi očevi

Maturante srednjih škola, djecu šehida i poginulih boraca s područja općine Visoko danas je primio općinski načelnik Munib Alibegović. Radi se o tradicionalnom prijemu koji se organizira u zgradi Općine Visoko. Bila je ovo prilika da načelnik porazgovara s već odraslim ljudima, djecom koja su tokom posljednjeg rata ostala bez svojih očeva.  Ove godine srednje obrazovanje završilo je ukupno 18 učenika i učenica, djece šehida, rođenih 1993.g. Među njima ima gimnazijalaca, građevinara, frizera, krojača, ekonomista, autolimara…

Sve ove godine Asocijacija žena Fatma vodi jednu vrstu brige o suprugama šehida i  njihovoj djeci. Današnjem prijemu su prisustvovale predsjednica Asocijacije BiH Fatima Hugić, predsjednica Asocijacije Fatma Visoko Samija Burić i predstavnica ove Asocijacije iz USK.

Načelnik Alibegović čestitao je završetak srednjeg obrazovanja i poželio im puno zdravlja i uspjeha na putevima koje su odabrali, pozivajući ih da budu časni i pošteni. Načelnik je budućim studentima i radnicima uručio novčane poklone.

{joomplucat:103 limit=10|columns=4}

Proudly powered by WordPress