Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Uz dvije sigurne pobjede izboren plasman na završnicu državnog prvenstva

Ovaj vikend, tačnije u nedjelju, kadeti (igrači rođeni 1994. i mladi) Rukometne škole “Bosna Prevent”su gostovali u Cazinu gdje su igrali baraž turnir za odlazak na završnicu državnog prvenstva BiH za kadete. Na turniru je učestvovalo pet ekipa: RK “Maglaj”, RK “Krajina” Cazin, RK”Bosna BH-Gas”Sarajevo, RK “Iskra” Stolac, RK “Bosna Prevent”.U A grupi su igrali RK “KRAJINA” i RK “BOSNA PREVENT” u B grupi su igrali: RK “MAGLAJ”, RK “ISKRA” i BOSNA BH Gas, dok se RK “OMLADINAC “iz Lukavca nije pojavio na turniru.

U prvoj utakmici Bosna-Prevent je pobijedila Krajinu rezultatom 37:20, nakon koje se odmah znalo da su mladi visočki rukometaši učesnici završnice državnog prvenstva BiH  za kadete, dok je u “finalnoj”utakmici , utakmici za prestiž Bosna-Prevent igrala sa Maglajem i ostvarila pobjedu 32:27. Za najboljeg igrača turnira proglašen je igrac RK “Bosna Prevent” ADNAN BALTA.
Završni turnir se igra već slijedeći vikend 3-5. juna, a domaćin jos nije poznat.
Nakon juniora koji su već osigurali državno prvenstvo, to je pošlo za rukom i kadetima, čime se još jednom dokazalo da je RK “Bosna Prevent” na pravom putu da se u omladinskim selekcijama vrati na staro mjesto, a to znači da bude redovni učesnik državnih prvenstava i osvajač medalja, kao i to da daje reprezentativce u svim selekcijama. Ovo su ciljevi koji su postavljeni na pocetku sezone, i oni se polako ali sigurno i ostvaruju.
Proudly powered by WordPress