Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Premijer ZDK susreo se sa zastupnicima

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Fikret Plevljak održao je sastanak sa zastupnicima predstavničkih domova Parlamenta Federacije i BiH, s područja ovog Kantona. Tema sastanka bila je saradnja zastupnika sa kantonalnim institucijama, s ciljem što boljeg zastupanja interesa ZDK i općina koje ga čine, na višim nivoima zakonodavne vlasti.

Između ostalog, razgovaralo se o zakonima o plaćama policijskih službenika i drugih budžetskih korisnika, njihovom uticaju na budžet Kantona, te o zakonskim rješenjima po osnovu kojih se kantonalni budžeti pune. Istaknuta je potreba traženja kvalitetnijih rješenja, jer postojeći zakoni doprinose odlivu sredstava iz budžeta i otežavaju ostvarivanje osnovnih funkcija Kantona.

Zajednički je stav da zakonska rješenja koja bitno utiču na funkcionisanje kantonalnih vlasti moraju biti u središtu aktivnosti federalnih i državnih poslanika s područja Zeničko-dobojskog kantona. Sastanci ove vrste održavat će se redovno, kako bi se zajednički dogovorile aktivnosti zastupnika, usklađene s interesima građana ovog Kantona, navodi se u saopćenju iz sjedišta Vlade ZDK.

(RTV Zenica)

Proudly powered by WordPress