Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Kontrolisano 1276 vozila

U skladu sa planiranim i najavljenim aktivnostima, u vremenskom periodu od 17.06. do 19.06.2011. godine, policijski službenici su realizovali akciju pojačane kontrole vozača motornih vozila na magistralnim, regionalnim i lokalnim putevima u Ze-do kantonu, s posebnim akcentom na kontrolu alkoholiziranosti vozača. Aktivnosti policijskih službenika bile su usmjerene na preduzimanje represivnih mjera prema vozačima zbog činjenja prekršaja vožnjom pod dejstvom alkohola, shodno Zakonu o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, te su sankcionisani počinioci i drugih prekršaja iz pomenutog zakona.

Prilikom naznačene akcije kontrolisano je 1.276 vozila u saobraćaju, kojom prilikom su izdata 394 prekršajna naloga. Od ovog broja 63 prekršajna naloga su izdata po pitanju alkoholiziranosti vozača, dok je po drugim prekršajima uručen 331 prekršajni nalog.

Apelujemo na vozače da se pridržavaju zakonskih propisa u pogledu uslova pod kojima mogu upravljati vozilom, kako ne bi ugrozili svoju i sigurnost drugih učesnika u saobraćaju.

Proudly powered by WordPress