Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

(FOTO) “Skupa u bolje sutra”

„Skupa u bolje sutra“ je mini projekat čiji je implementator MDD Merhamet Osonovni odbor Visoko. Radi se o projektu koji okuplja pet mladih dječaka i djevojčica starosti od 10-14 godina svih vjerskih ubjeđenja i nacionalnih opredjeljenja s ciljem pokazivanja da možemo i hoćemo skupa živjeti – pojasnio je za Visoko.co.ba Senad Goralija, predsjednik MDD Merhamet Visoko.

„U okviru ovog projekta mi se sastajemo svake subote u radionicama s određenim temama, a ove smo subote posjetili  Franjevačku gimnaziju u Visokom i Medresu ‘Osman ef. Redžović’ u Čajengradu. Preko domaćina, djeca su se upoznala s radom ovih obrazovnih ustanova i detaljima iz života đaka koji pohađaju ove dvije škole“ – ističe Goralija.

Prema projektu, učesnici  će već sljedećeg vikenda posjetiti  Kraljevu Sutjesku i njene znamenitosti i upoznati se s vršnjacima iz sličnog projekta. Polovinom mjeseca jula planiran je zajedniči izlet na planinu Jahorinu. Ovim susretima i radionicama, djeci je pružena prilika da vide i dožive drugačije i shvate bogatstvo naše raznolikosti.

Projekat „Skupa u bolje sutra“ provodi se pod pokroviteljstvom zeničkog ureda World Visiona.

{joomplucat:132 limit=20|columns=4}

Proudly powered by WordPress