Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

(FOTO)Do 15.jula natkrivanje postrojenja za tretman otpadnih voda

Drugi po redu Preventov „Dijalog s građanima“ održan je danas u bašti galerije “Likum 76” u ulici Musala u Visokom. U odnosu na prvi susret s građanima, današnji susret, bio je pravi dijalog u punom značenju te riječi, jer su sa predstavnicima Preventa razgovarali brojni građani. Njihova pitanja su se uglavnom odnosila na Preventove aktivnosti oko zaštite životne okoline, s posebnim osvrtom na zrak i vodu u kojima se najviše osjeti prisustvo otpadnih materija koje dolazi iz pogona ovog preduzeća.

Susret s građanima iskorišten je i za objavljivanje dobrih vijesti, konkretno u slučaju Hane Genjac, mlade Visočanke sa projektom Zeleni hoteli u okviru Genius Olympiad, kojoj je Prevent dao podršku za učešće na ovom prestižnom takmičenju. Mlada Hana je danas osvojila drugu nagradu sa svojim ekološkim projektom.

„ Projekat na kojem radimo u zadnje vrijeme, a to je projekat o tretmanu otpadnih voda iz Preventa Leather ide svojim tokom, držimo se planiranih rokova, a do 15.07. ćemo kompletirati ovu prvu najznačajniju fazu projekta, a  to je da ćemo natkriti postrojenje za tretman otpadnih voda, izvršiti predtretman kroz oksidacione tankove.“ – pojasnio je, između ostalog,  direktor Preventa BH d.o.o Visoko Almir Jazvin ističući da će već na sljedećem druženju s građanima vjerovatno biti prezentirani i ovi rezultati.

Jazvin je iskoristio priliku i okupljene upoznao s detaljima oko gašenja požara koji je ove sedmice zahvatio pogon krojačnice Preventa. On je istakao ogromno zalaganje radnika koji su priskočili u pomoć, ali i Vatrogasne jedinice i Policijske stanice Visoko koji su brzom reakcijom spriječili širenje požara i veću materijalnu štetu.

Naglašavajući pozitivnu stranu susreta s građanima u direktnom dijalogu, aktuelni direktor Preventa BH d.o.o Visoko Almir Jazvin izrazio je želju da se započeti projekti  uskoro okončaju na obostrano zadovoljstvo.

{joomplucat:137 limit=12|columns=4}

Proudly powered by WordPress