Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

“Različiti ali jednako vrijedni”

U organizaciji World Vision kancelarija u Zenici, na planini Jahorina organizovan je „Mirovni kamp Jahorina 2011“ na kome su upriličeni susreti djece  iz Kaknja i Visokog u dobi od 10 do 14 godina, a isti su uspješno savladali prve faze mini projekata koji su finansijski podržani iz organizacije WV.  “Različiti ali jednako vrijedni” projekt koji je implementiran od UG Sultanov konak iz Kraljeve Sutjeske, i “Skupa u bolje sutra” projekt koji je implementirao HO Merhamet  Visoko.

14. i 15. jula na dvodnevnom kampu 35 učesnika imalo je priliku da se međusobno  upoznaje u svojim različitostima i učestvuje u interaktivnim radionicama „Humanitarni rad u procesu izgradnje mira“, „Jačanje uloge djece u izgradnji mira“ i „Međureligijsko razumijevanje“. Pored bezbroj zanimljivosti i iznenađenja za učesnike kampa, između ostalog,  upriličeno je osvježenje u bazenu hotela, sportsko takmičenje  kao i likovna radionica na temu: „Bogatstvo različitosti“.

Kamp je završio sa radom u petak u poslijepodnevnim satima kada su učesnicima dodijeljene nagrade za učešće u ljetnom mirovnom kampu Jahorina 2011.

(Senad Goralija)

Proudly powered by WordPress