Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

(FOTO) Oformljeno Udruženje za zaštitu i afirmaciju kulturno – historijske baštine i tradicije

Udruženje za zaštitu i afirmaciju kulturno-historijske baštine i tradicije, naziv je udruženja koje je večeras zvanično oformljeno u Visokom. Na Osnivačkoj skupštini izabrani su članovi predsjedništva,  Nadzornog i Upravnog odbora i sekretar Udruženja za zaštitu i afirmaciju kulturno-historijske baštine i tradicije.

Predsjednik Udruženja je  Zijad Halilović, prof. historije, a potpredsjednici su Altijana Skopljak, prof. bosanskog jezika i književnosti i Ibrahim Krzović, historičar umjetnosti.

Članovi Upravnog odbora su: Mersed Šahinović, dipl. ing. kožarstva, Alma Beganović, novinar, Emina Muhamedagić, dipl. pravnik, Irma Zerdo, muzikolog, Malik Šećerović, prof. historije,  Melisa Burko, prof. historije, Mersad Hadžimehmedagić, dipl. kriminalista, Midhat Dizdarevic, arheolog, Dževad Fejzić, dipl.politolog i prof. Mersiha Čabaravdić.
Članovi Nadzornog odbora: Belma Rahman, dipl.pravnik, Amila Genjac, dipl. ecc, Tarik Silajdzic, arheolog i sekretar Aiša Agić-Barut, prof. historije.

 

“Udruženje građana za zaštitu i afirmaciju kulturno-historijske baštine i tradicije je nevladino, nestranačko i neprofitno udruženje građana čiji su ciljevi zaštita, afirmacija i isticanje važnosti i značaja kulturno-historijske baštine, materijalne i nematerijalne tradicije, organizovanje i pružanje pomoći pri naučno-istraživačkom radu, zalaganje za promovisanje kulturno-historijske baštine i tradicije u turističke svrhe, zalaganje za popularizaciju kulturno-historijske baštine i tradicije među učenicima i omladinom, organizacija i pružanje pomoći pri organizaciji manifestacija koje su od važnosti za očuvanje kulturno-historijske baštine i tradicije.” – izjavila je za Visoko.co.ba Mersiha Čabaravdić, članica Upravnog odbora Udruženja.

Sjedište Udruženja bit će u prostorijama KUD Visoko, u zgradi Doma kulture.

{joomplucat:161 limit=10|columns=4}

Proudly powered by WordPress