Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

(FOTO)Četvrto izdanje visočkog informatora ugledalo svjetlo dana

Četvrto izdanje  Privredno–kulturnog informatora Visokog promovisano je u maloj sali zgrade Općine Visoko. Prvo izdanje ovog informatora izdano je prije dvadeset godina i njegov pokretač i tada je bio Munib Smajlović, direktor i glavni i odgovorni urednik svih dosadašnjih izdanja.

„Ovo izdanje je najbogatije do sada, puno je obimnije i sadrži više informacija. Na 300 stranica knjige najdopunjeniji je telefonski imenik sa oko 14000 brojeva telefona. Tu je i skraćeni prijevod na engleski jezik o svim zbivanjima.” – izjavio je za Visoko.co.ba Smajlović.

Jedan od recenzenata informatora je prof. dr. Ibrahim Krzović koji piše:

„Informator nudi i mladim i poslovnim i starijim ljudima mnogostruke oblike povezivanja i djelovanja, ono što je oduvijek trebalo ljudima kući, među komšijama, među gradovima i zemljama, što je preraslo u globalnu pojavu i što omogućuje i klasični i novi elektronski medij“ – piše na početku informatora.

Informator sadrži sve korisne informacije, a prilagođen je i svakodnevnom korištenju.Ovo, četvrto izdanje dopunjeno je i sa nekoliko biografija značajnih Visočana koji su svojim radom ostavili traga u novijoj historiji Visokog. Među njima su mr. Hilmo Pašić, Nasuh Matrakčija, Avdo Smajlović, dr. fra Ignacije Gavran, Zaim Muzaferija i Mirko Vukojević.

Uređivački kolegij čine Tarik Ahić, Senad Bilalović, Dragan Božičković, Zijad Breščić, Mahir Hadžiahmetović, Hajrudin Hadžimehanović, Midhat Hajdarević, Vahid Hećo, Senad J. Hodović, Senad Karavdić, Srećko Kitić, Fehim Memić, Jesenko Muzaferija, Mubera Pulo, Avdo Špiljak, Nijaz Šahinović, Mustafa Uzunalić i Amir Zukić.

Redakciju čine Fehim Baraković, Malik Čabaravdić, Mersiha čabaravdić, Mugdim Čosović, Jasmina Drugović, Salko Handžić, Senad J. Hodović, Semir Osmanagić, Hasan Šahinović, Mahir Šahinović i Nataša Šahinović.

Recezenti su: prof. dr. Ibrahim Krzović i prof. dr. Hilmo Neimarlija

Lektor – korektor: Fehim Baraković i Mubera  Pulo

Sekretar redakcije: Đenana Ganić.

Izdavač: Smajlović – R  d.o.o. Visoko

Privredno-kulturni informator Visokog važna je i popularna publikacija koja i nama, ali i onima koji ne dolaze s ovih prostora nudi najvažnije informacije o Visokom i njegovoj okolini kroz segmente privrede, kulture, sporta, turizma i dr.

Proudly powered by WordPress