Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Ekonomski ataše Njemačke ambasade posjetio Prevent

{nomultithumb}Novoizabrani šef ekonomskog odjeljenja Njemačke ambasade Florian Burkhardt posjetio je danas proizvodne pogone Preventa u Visokom. Cilj posjete bio je upoznavanje sa Preventom i njegovim aktivnostima.

Goste iz ambasade dočekali su članovi Uprave Almir Jazvin, direktor Prevent BH i Kenan Nalbanitć, direktor Prevent Sarajevo. Burkhardt je obilazeći proizvodnu halu Preventa imao priliku vidjeti cjelokupni proces proizvodnje, od proizvodnje i prerade kože, pa do njenog krojenja koje vodi konačnom proizvodu – auto presvlaka.

„Impresioniran sam samom kompanijom i rezultatima koje ostvaruje. Cilj  naše posjete je jačanje prijateljskih odnosa između Njemačke ambasada i Preventa“,  ističe Florijan Burkhardt, ekonomski ataše Njemačke ambasade u Sarajevu, te dodaje: “Prevent može računati na našu punu podršku, jer Bosna i Hercegovina treba upravo ovakve poslovne subjekte“.

Prilikom ove posjete Burkhardt  je prisustvovao i prezentaciji  Preventa, te saznao da se radi o globalnoj kompaniji koja posluje na 35 lokacija u svijetu i pri tome zapošljava preko 10.000 ljudi , a od toga 4.200 je uposleno u Bosni i Hercegovini.

Prevent grupacija u BiH saradjuje s renomiranim proizvođačima kao što su VW, Audi, Škoda, Citroen, Porsche i BMW. U narednom periodu očekuje se i proširenje saradnje sa BMW i Daimlerom. U prezentaciji je također istaknuto i širenje proizvodnje u Goraždu gdje je planirano otvaranje 600 novih radnih mjesta.{jcomments off}

Proudly powered by WordPress