Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Najpozitivnija vijest iz Bosne i Hercegovine

Stotine mladih volontera i onih koji se u srcu osjećaju mladi proveli su nekoliko sedmica u Visokom kao učesnici Međunarodne radne akcije volontera “MRAV Bosanske piramide 2011”. U organizaciji Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” došli su iz više od trideset zemalja svijeta sa šest kontinenata, od Brazila i Perua preko većine europskih zemlja do Indonezije, Egipta i Australije.

Među njima je par iz Norveške koji je proveo svoj medeni mjesec radeći na arheološkim lokacijama, a momak iz Engleske je zaprosio svoju izabranicu na vrhu Bosanske piramide Sunca.

Najmlađi volonter je imao 8 godina, a najstariji 72 godine. Na lokacijama se sve radi s osmijehom uz maksimalnu interakciju volontera, istraživača, turista iz čitavog svijeta i medija.

Ovogodišnji MRAV završit će 11. septembra nakon 100 dana rada. Nakon sjajnog iskustva u srcu BiH, uz gostoprimljive Visočane, prelijepu okolinu i šansu da otkrivaju prve europske piramide i misteriozni podzemni labirint, volonteri će postati ambasadori jedne drugačije, pozitivne Bosne i Hercegovine u svijetu.

Proudly powered by WordPress